Πού κρύβονται τα δημοφιλή μικρόβια...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 28 Μαρτίου 2014


Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λέει ο θυμόσοφος λαός. Έτσι μπορεί διάφορες επιφάνειες και αντικείμενα που μας περιβάλλουν και δεν πάει το μυαλό μας να δείχνουν πεντακάθαρα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν είναι.

Πάνω τους βρίσκονται μικρόβια, τα οποία δεν είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού και είναι δυνατόν μέσω των χεριών μας να εισέλθουν στον οργανισμό μας.

Μελετητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έψαξαν και βρήκαν τα σημεία τα οποία είναι τα πιο βρώμικα. Όπως αποδείχθηκε μετά από σχετικές αναλύσεις που έκαναν τα έπιπλα του γραφείου βρίσκονται περισσότερα βακτήρια από όσα μπορεί να βρει κανείς στο κάθισμα της λεκάνης μιας συνηθισμένης τουαλέτας.

Ακόμα μία «επικίνδυνη» και όχι τόσο αναμενόμενη εστία μικροβίων είναι οι πόρτες των ψυγείων που βρίσκονται στους εργασιακούς χώρους. Και αυτό γιατί οι λαβές των ψυγείων συχνά παραμελούνται και δεν καθαρίζονται με την ίδια τακτικότητα.

Τα πόμολα με τα οποία ανοίγουν οι πόρτες συγκεντρώνουν εξίσου μεγάλο αριθμό μικροβίων, αφού δεν καθαρίζονται σχεδόν ποτέ.

Στις τουαλέτες το πιο «βρώμικο» σημείο δεν είναι αυτό που φαντάζεστε, αλλά ο νιπτήρας που πλένουμε τα χέρια μας καθώς η υγρασία που συγκεντρώνεται ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και μικροοργανισμών.

Οι μελετητές ανακάλυψαν πως σε κάθε ένα από κουμπιά του πληκτρολογίου του ΑΤΜ, βρίσκονται πάνω από 1.200 μικρόβια. Στο σημείο αυτό οι μελετητές συστήνουν στους πολίτες να μην ξεχνούν να απολυμαίνουν τα χέρια τους πριν και μετά από τη χρήση του.

Το ίδιο «μολυσμένες» είναι και οι εναπαχρησιμοποιούμενες τσάντες αγορών. Το 90%, μάλιστα, όσων χρησιμοποιούν τέτοιες τσάντες δεν τις καθαρίζουν ποτέ, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν μικρόβια από το σουπερ-μάρκετ, στο σπίτι και αντίστροφα.

Η ίδια έρευνα απέδειξε πως στο 63% του συνολικού εξοπλισμού ενός γυμναστηρίου βρίσκονται ιοί, υπεύθυνοι για την εμφάνιση πολλών κρυολογημάτων.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό μολυσμένου εξοπλισμού βρίσκεται στα βάρη, παρά στα σύνεργα της αεροβικής άσκησης, ενώ το πρόβλημα με τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου είναι ότι επειδή ουσιαστικά χρησιμοποιείται διαρκώς, ακόμα και ημερήσιες απολυμάνσεις, δεν αρκούν για τον ολικό καθαρισμό του.

Τέλος, σταφυλόκοκκος έχει βρεθεί στα γάντια της άρσης βαρών και στις λαβές των μηχανημάτων που έχουν καλυφθεί με πλαστικό. Κάθε φορά που αλλάζετε το βάρος της άσκησης και στο μεταξύ αγγίζετε με τα χέρια σας το πρόσωπο και τα μάτια σας, θέτετε εαυτόν σε κίνδυνο μόλυνσης.

Πηγή: iatropedia.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια