Τί κι αν οι περισσότεροι γράφουμε πάνω σε ένα πληκτρολόγιο και όχι στο χαρτί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναδείξουμε μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας μέσα από τα γραφόμενα.

Εκτός από τη γλώσσα και τη... γλώσσα του σώματος και τα σημεία στίξης ή η επανάληψη φράσεων και λέξεων είναι κάποια από τα είδη προτασιακής λογικής που χρησιμοποιούμε κατά την επικοινωνία.

Ωστόσο, αρκετές μελέτες αποδεικνύουν πως ο τρόπος ή η συχνότητα με την οποία χρησιμοποιούμε τα σημεία στίξης φανερώνουν «ψήγματα» της προσωπικότητας και του χαρακτήρα.

Ο Πάτρικ Γιανέλλο στο βιβλίο του «Η πραγματικότητα της προσωπικότητας» επιχειρεί να καταγράψει με περισσότερες λεπτομέρειες αυτές τις ενδείξεις.

Αναλυτικά:

Ερωτηματικό: Αν συνηθίζετε να κάνετε πολλές ερωτήσεις, τότε ανήκετε στην κατηγορία με τους σκεπτικιστές της παρέας. Είστε αρκετά ανοιχτοί σε διάλογο, καθώς συχνά αποσπάτε γνώμες από τους γύρω σας, τις οποίες επεξεργάζεστε αναλόγως, ενώ διακατέχεστε από αρκετή υπομονή. Εκφράζετε τις σκέψεις σας με ένα πιο συγκροτημένο τρόπο και έχετε την δυνατότητα να επηρεάζετε τους γύρω σας. Ωστόσο, η αναποφασιστικότητα και η αδυναμία λήψης αποφάσεων ανήκουν στα μειονεκτήματα σας.

Θαυμαστικό: Η χρήση του δείχνει τις περισσότερες φορές έναν άνθρωπο ενθουσιώδη, εύστροφο και αποφασιστικό. Εχει τη δυνατότητα και αυτό το άτομο να επηρεάσει τους συνομιλητές του με τον δυναμικό χαρακτήρα του και το υψηλό προφίλ. Όμως ένα από τα βασικά του μειονεκτήματα είναι ότι παρότι αντιδρά γρήγορα και αποφασιστικά, πολλές φορές δεν είναι προσεκτικό στις αντιδράσεις του.

Αστερίσκος: Συνήθως χρησιμοποιείται για να δώσει έμφαση, αλλά και να κινήσει την προσοχή στον αναγνώστη. Εάν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σημείο στίξης συχνά, τότε αυτό συμβολίζει ότι είστε ιδιαίτερα διαχυτικοί και εκφράζεστε με ευκολία στους ανθρώπους που επιλέγετε να σας περιστοιχίσουν. Είστε αρκετά ονειροπόλοι με έξυπνες ιδέες, οι οποίες έχουν ως βάση το συναίσθημα και έχετε υψηλά αναπτυγμένη τη διαίσθησή σας. Βασικό μειονέκτημά σας είναι οι συχνές συναισθηματικές μεταπτώσεις που έχετε.

Τελεία: Η τελεία ορίζει το τέλος μίας πρότασης. Η συχνή χρήση της σε κείμενα ωστόσο, δείχνει άτομα που δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια, που θυμούνται και αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους. Πρόκειται για άτομα που είναι τελειομανή και συχνά επηρεάζουν τους συνανθρώπους τους. Ωστόσο, ασκούν αρκετή κριτική και δεν πρόκειται για άτομα που εύκολα θα αποδεχθούν διαφορετικές απόψεις.

Παύλα: Αν συνηθίζετε να βάζετε παύλες στα κείμενά σας, αυτό δηλώνει ότι πρώτη προτεραιότητα για εσάς είναι η συνεχής σύνδεση με το περιβάλλον και με τους οικείους σας. Νοιάζεστε ιδιαίτερα για τους αγαπημένους σας και είστε ιδιαίτερα τρυφεροί, ενώ συνεχώς προσπαθείτε να γεφυρώνετε τυχόν διαφωνίες με ψυχραιμία. Είστε από αυτούς που δύσκολα θα διακόψετε κάποιες σχέσεις σας, προσωπικές ή φιλικές. Από την άλλη όμως πολλές φορές δείχνετε να καταπιέζετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας για αυτό και δυστυχώς σας εκμεταλλεύονται.

Πηγή: iefimerida.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια