Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για την κίνηση με αυτοκίνητο σε ημέρες με χιονόπτωση και παγετό, δίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή, όπως σημειώνει, την κακοκαιρία στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί πρέπει να μεριμνούν για τα εξής: 

- Να έχουν πάντα στο αυτοκίνητο κουτί πρώτων βοηθειών και αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες επιβάλλεται να χρησιμοποιούν, όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας.

- Επίσης, πρέπει να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

- Να φροντίζουν ώστε το όχημά τους να είναι εφοδιασμένο με αρκετά καύσιμα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ώστε να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια σε ολισθηρό οδόστρωμα (καθώς ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο).

- Επιβάλλεται, ακόμη, να μην φρενάρουν απότομα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας, όταν δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα. 

- Να διατηρούν πάντα καθαρά τα φανάρια του αυτοκινήτου και τους υαλοκαθαριστήρες του.

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι και, αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.

Τί κάνω αν το αυτοκίνητο «κολλήσει» στο χιόνι;

Εάν το όχημα ακινητοποιηθεί στο χιόνι, ο οδηγός δεν πρέπει να «γκαζώνει» για να απεγκλωβιστεί, γιατί σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος οι τροχοί να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά, ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.

Αυτό που συνιστάται είναι να μετακινήσει τους τροχούς δεξιά και αριστερά μερικές φορές, προκειμένου να απομακρύνει το χιόνι, να ειδοποιήσει αμέσως τις αστυνομικές Αρχές και να παραμείνει στο αυτοκίνητο, ανάβοντας τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας προηγουμένως αν η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.

Κι αν αποκλειστώ;

Σε περίπτωση που αποκλειστούν, οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες καλό είναι να παραμένουν το αυτοκίνητο, φροντίζοντας να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα. Συνιστάται να τοποθετήσουν στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό του οχήματος από τις διασωστικές ομάδες.

Εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.

Πηγή: enet.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια