Αυτά είναι τα φαγητά που περιέχουν δηλητήριο...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 3 Φεβρουαρίου 2014


Το φαγητό είναι, ως γνωστόν, το καύσιμο του σώματός μας που το βάζει σε κίνηση. Όπως όμως συμβαίνει με όλες τις «μηχανές» έτσι και τα δικά μας καύσιμα περιέχουν τοξίνες και επικίνδυνες ουσίες που μπορούν να μας κάνουν κακό, αν δεν προσέξουμε την ποιότητα, τη συντήρηση και τη δοσολογία τους.

Φτάνει με τις παρομοιώσεις όμως. Η ακόλουθη λίστα περιέχει τα φαγητά που μπορούν να δηλητηριάσουν το σώμα μας αν δεν τους δώσουμε την κατάλληλη προσοχή. Γι’ αυτό διαβάστε την προσεκτικά και πάρτε τα κατάλληλα μέτρα.

Αυγά: Τα αυγά περιέχουν επιζήμια βακτήρια, όπως η σαλμονέλα. Γι’ αυτό φροντίστε να τα αγοράζετε από καθαρά και διαπιστευμένα καταστήματα, να τα πλένετε καλά και να τα φυλάτε στο ψυγείο. Επίσης, προσέχετε να τα μαγειρεύετε πολύ καλά, ενώ αν είστε από αυτούς που συνηθίζουν να τα τρώνε μισομαγειρεμένα ή και ωμά, πρέπει να προσέχετε γιατί η βακτηριαδιακή λοίμωξη προκαλεί συμπτώματα ίδια με αυτά της οξείας δηλητηρίασης.

Τόνος: Αυτό το είδος ψαριού θεωρείται πως περιέχει μια τοξίνη που προκαλεί κράμπες και πονοκεφάλους. Γι’ αυτό πρέπει να το διατηρείται σε κρύες περιοχές ή ακόμα και πάνω σε μια πλάκα πάγου στην κατάψυξη. Η ζέστη θα απελευθερώσει την τοξίνη από τον τόνο και θα είναι πολύ δύσκολο να φύγει με το μαγείρεμα. Φροντίστε, λοιπόν, να αποφεύγετε τον παραμαγειρεμένο τόνο αν δεν ξέρετε που βρισκόταν πριν.

Στρείδια: Τα στρείδια και άλλα οστρακοειδή είναι γνωστό πως έχουν πολλές φορές λίγο δηλητήριο μέσα τους, εξαιτίας της θέσης από την οποία συλλέχθηκαν (βλέπε βυθός της θάλασσας). Αν αυτό το δηλητήριο δεν εξαλειφθεί εντελώς πριν τα φάμε, τότε οδηγεί σε εμετούς, πυρετό και διάρροια.

Πατάτες: Οι πατάτες περιέχουν φυσικές τοξίνες οι οποίες βρίσκονται συνήθως στις πράσινες πατάτες και στα λαχανάκια και συγκεντρώνονται σε περιοχές πάνω στο δέρμα ή και κάτω από αυτό. Γι’ αυτό φροντίστε να μην αγοράζετε πατάτες με πράσινο χρώμα ή πατάτες που είναι ακόμα άγουρες και πρασινίζουν.

Τυρί: Το τυρί έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει προβλήματα στο σώμα μέσω του βακτηρίου της σαλμονέλας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μάλιστα, σπάνια αλλά συμβαίνει, μπορεί να προκαλέσει αποβολές σε εγκύους. Γι’ αυτό πρέπει να αγοράζετε τυριά με σφραγίδα ποιότητας και προέλευσης και τα οποία αναγράφουν ημερομηνία λήξης στη συσκευασία τους.

Πηγή: 4news.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια