Φρένο στη μάστιγα των κλοπών των κινητών τηλεφώνων αναμένεται να βάλει ο νέος κανονισμός λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από το τέλος του Μαρτίου του 2014.

Ο ίδιος κανονισμός θα δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να διακόπτουν αυτόματα τις υπηρεσίες που τους παρέχουν οι εταιρείες σε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι η χρέωσή τους είναι υψηλότερη από την προκαθορισμένη.

Τον συγκεκριμένο κανονισμό, που στόχο έχει την αυξημένη προστασία των καταναλωτών έναντι κυρίως των «κρυφών χρεώσεων» των εταιρειών, θέτει σε εφαρμογή η ΕΕΤΤ από τις 31 Μαρτίου 2014.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του νέου κανονισμού οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποχρεώνονται πλέον να τηρούν λίστες με τους διεθνείς κωδικούς IMEI (International Mobile Equipment Identity) των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων των συνδρομητών τους

Με τον τρόπο αυτόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να πωληθεί στην εγχώρια «μαύρη αγορά», καθώς δεν θα μπορεί να ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Με τη ρύθμιση της ΕΕΤΤ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα είναι σε θέση να προχωρούν σε φραγή από το δίκτυό τους για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να δηλώσει στην εταιρεία που ανήκει την κλοπή της συσκευής του και τον μοναδικό αριθμό IMEI που τη συνοδεύει, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπορέσει ξανά να λειτουργήσει σε κανένα από τα ελληνικά δίκτυα. Το «κλείδωμα» σε αυτή την περίπτωση είναι ολικό και όχι σε επίπεδο SIM, κάτι που σημαίνει ότι η συσκευή θα καθίσταται ανενεργή - τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί από τη στιγμή που τα συστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας γνωρίζουν εκτός από τον αριθμό SIM τη γεωγραφική θέση μας, καθώς και τον αριθμό IMEI της συσκευής η οποία είναι ενεργοποιημένη στο δίκτυό τους.

Σήμερα ακριβές συσκευές κινητών τηλεφώνων μπαίνουν συχνά στο μάτι των επιτηδείων, οι οποίοι αφού τις κλέψουν αφαιρούν την κάρτα SIM και τα προσωπικά στοιχεία (επαφές, φωτογραφίες κ.λπ.) του θύματος - κατόχου τους και στη συνέχεια τις πωλούν ως μεταχειρισμένες στη «μαύρη αγορά». Στο εξής, με την τήρηση της λίστας των κλεμμένων IMEI από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι συσκευές αυτές θα μπορούν να διατεθούν μόνο στο εξωτερικό.

Πηγή: tanea.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια