Ποιά είναι τα Social Media που προτιμούν οι Έλληνες χρήστες (;)

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 18 Ιανουαρίου 2014


Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ετήσια Έρευνα Κοινωνικής Δικτύωσης 2013-2014, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν - ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στην έρευνα συμμετείχαν 1250 χρήστες των κοινωνικών δικτύων απαντώντας σε ένα δομημένο ερωτηματολόγιο την περίοδο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2013.

Το YouTube (93%) φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας και του δείγματος που συμμετείχε, με δεύτερο το Facebook (82%), ενώ στην τρίτη θέση των προτιμήσεών μας - προκαλεί εντύπωση ότι δεν είναι το Twitter - βρίσκεται το LinkedIn (61%) γεγονός που εξηγείται από τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και των εναλλακτικών τρόπων εύρεσης εργασίας από τους Έλληνες χρήστες.Το πιο σημαντικό, ίσως, συμπέρασμα της πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας που μπορείτε να κατεβάσετε σε αρχείο pdf σε αυτό το link είναι ότι «υπάρχει αυξητική τάση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αρχίζει και δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα κοινότητα χρηστών και για τα όχι τόσο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (instagram, foursquare, flickr και googleplus)».

Η έρευνα καταλήγει αναφέροντας ότι οι Έλληνες χρήστες κοινωνικών δικτύων δήλωσαν ότι αξιοποιούν το διαδίκτυο ως πηγή πληροφόρησης πριν την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας με 7 στους 10 να ψάχνουν πληροφορίες online και να πραγματοποιούν την αγορά σε φυσικά καταστήματα, ενώ ένας στους δύο να εμπιστεύεται το ηλεκτρονικό εμπόριο για την πραγματοποίηση αγορών.

Πηγή: athleticradio.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

networkedBlogs

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια