«Το FBI έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί από απόσταση την κάμερα οποιουδήποτε laptop, χωρίς να ανάβει το φως που δείχνει ότι γίνεται εγγραφή», δήλωσε ο Marcus Thomas, πρώην επικεφαλής του Operational Technology Division του FBI.

Και η παραπάνω δήλωση δεν έγινε σε κάποιο σκανδαλοθηρικό μέσο της Αμερικής, αλλά στην έγκριτη Washington Post. Και το χειρότερο απ' όλα; Ο Thomas τόνισε ότι αυτή η πρακτική του FBI δεν είναι «νέας τεχνολογίας», αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Φυσικά, διευκρίνησε ότι η κατασκοπία μέσω laptop εφαρμόζεται σε περιπτώσεις τρομοκρατικής απειλής και γενικότερα για την προστασία των ΗΠΑ από μεγάλης κλίμακας εγκληματικές ενέργειες, αλλά και πάλι πρόκειται για μια αποτρόπαια πρακτική που δεν παρέχει σε κανέναν εγγυήσεις για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών του δεδομένων.

Το αφιέρωμα της Washington Post στις παρακολουθήσεις του FBI μέσω laptop παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Διαβάστε τo εδώ.

Πηγή: thegang.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια