«Αλκοόλ και οδήγηση» δεν πάνε μαζί...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 6 Νοεμβρίου 2013


Φεύγοντας από μια γιορτή ή μια ταβέρνα πολλές φορές καθόμαστε πίσω από το τιμόνι για να οδηγήσουμε ενώ έχουμε πιει. Αυτό είναι κάτι το πάρα πολύ επικίνδυνο! Αρκεί να αναλογισθούμε ότι τα 3 από τα 10 ατυχήματα που γίνονται στη χώρα μας και, μάλιστα, τα 7 στα 10 που γίνονται βραδινές ώρες προέρχονται από οδηγούς που έχουν καταναλώσει ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Όταν ο οδηγός έχει πιει, οι αντιδράσεις του στο τιμόνι δεν είναι αυτές που πρέπει, ενώ, πολλές φορές, ο ίδιος νιώθει καλά, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Για τον λόγο αυτό, όταν έχετε πιει – έστω και λίγο – δεν πρέπει, επ’ ουδενί λόγω, να οδηγείτε. Ποτό και τιμόνι δεν πάνε μαζί!

Αν πρέπει να γυρίσετε σπίτι σας αφήστε το αυτοκίνητό σας και είτε πάρτε κάποια συγκοινωνία ή ταξί ή ζητήστε από κάποιο φίλο σας, που δεν έχει πιει, να σας γυρίσει σπίτι και να πάτε να πάρετε το αυτοκίνητό σας, από εκεί που το έχετε αφήσει, την επόμενη μέρα. Το καλύτερο, βέβαια, είναι ένας από την παρέα, κάθε φορά, να μην πιει για να οδηγήσει με ασφάλεια το αυτοκίνητο στην επιστροφή.

Η γιορτή πρέπει να μείνει κάτι χαρούμενο και να μην καταντήσει μια τραγωδία! Προστατεύστε τους εαυτούς σας και τα παιδιά σας από ένα ατύχημα που μπορεί να στερήσει τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα από εσάς, τα παιδιά σας ή κάποιο άλλο αγαπημένο σας πρόσωπο.

Συχνές ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους:

E: Δηλαδή δεν κάνει να πιούμε ούτε ένα ποτήρι κρασί, έτσι για το καλό;
A: Ιδανικά όχι, γιατί ακόμα και ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, προκαλεί άρση αναστολών και καθυστέρηση αντιδράσεων.

E: Αν ξεχαστώ και πιω λίγο παραπάνω τί θα πρέπει να κάνω;
A: Όπως είπαμε, αν δεν έχουμε στην παρέα κάποιον που δεν έχει πιει, αφήνουμε το αυτοκίνητό μας και είτε παίρνουμε κάποια συγκοινωνία, αν υπάρχει, ή ταξί ή ζητάμε από κάποιο φίλο μας, που δεν έχει πιει, να μας γυρίσει σπίτι και να πάμε να πάρουμε το αυτοκίνητό μας, από εκεί που το έχουμε αφήσει, την επόμενη μέρα.

E: Αν, παρόλο που έχω πιει λίγο παραπάνω, νιώθω καλά, υπάρχει πρόβλημα να οδηγήσω;
A: Όπως είπαμε, πολλές φορές, ενώ έχουμε πιει, νιώθουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό, όμως, δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα κινδυνεύουμε, κυρίως επειδή δεν έχουμε τις σωστές αντιδράσεις.

E: Πολλές φορές έχω οδηγήσει έχοντας πιει λίγο παραπάνω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
A: Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, αλλά μία φορά σπάει.

E: Αν, παρόλο που έχω πιει λίγο παραπάνω, οδηγώ αργά και προσεκτικά, υπάρχει πρόβλημα;
A: Βεβαίως, διότι, έστω και αν εσείς οδηγείτε αργά και προσεκτικά, δεν θα έχετε τις αναγκαίες αντιδράσεις για να αντιμετωπίσετε έναν άλλο οδηγό που μπορεί να κάνει κάποιο λάθος. Το ότι δεν θα φταίτε εσείς για το ατύχημα που θα γίνει δεν είναι παρηγοριά, αν εσείς ή οι δικοί σας άνθρωποι έχετε τραυματισθεί ή, ακόμα χειρότερα, χάσει τη ζωή σας.

E: Αν το σπίτι μου είναι πολύ κοντά υπάρχει πρόβλημα να οδηγήσω για τόσο λίγο;
A: Αν είναι τόσο κοντά, γυρίστε σπίτι με τα πόδια και πάρτε το αυτοκίνητό σας το επόμενο πρωί. Το ατύχημα μπορεί να παραμονεύει και σε μία μικρή απόσταση.

Πηγή: elpa.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια