Καλά τη βγάλαμε και τον Νοέμβριο του 2013. Όμως, ο καιρός αρχίζει να χαλάει και σύντομα θα πρέπει να «ανάψουμε» τη θέρμανση. Ο βομβαρδισμός με διαφημιστικά μηνύματα για την οικονομικότερη λύση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μέσα στα μηνύματα, κρύβονται και ψέματα. Τα συλλέξαμε και τα παραθέτουμε.

1. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ δεν καταναλώνουν πολύ ρεύμα

Μέγιστο ψέμα. Μια συσκευή που καταναλώνει 3000 Watt, μπορεί να σας κοστίζει έως και 0,66 ευρώ ανά ώρα λειτουργίας. Αν επιδιώξετε να ζεσταθείτε για όλο τον χειμώνα με αυτή τη συσκευή (χώρια που καλύπτει ένα δωμάτιο και όχι όλο το σπίτι) θα τραβάτε τα μαλλιά σας με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

2. Το πετρέλαιο θέρμανσης κοστίζει 1,4 ευρώ το λίτρο

Θα βρείτε αυτή την τιμή σε πολλά φυλλάδια μέσω των οποίων γίνονται συγκρίσεις. Προσοχή όμως. Πρώτον στη λιανική, η τιμή έχει υποχωρήσει στο 1,23-1,25 (δείτε τιμές στο www.fuelprices.gr). Δεύτερον υπάρχει περίπτωση (σοβαρή) να δικαιούστε επίδομα που σημαίνει ότι η τιμή πέφτει στα 90 λεπτά του ευρώ. Και τρίτον αν αγοράσετε με πιστωτική κάρτα, μπορεί να εξασφαλίσετε μια πρόσθετη έκπτωση 3%.

3. Το τζάκι είναι οικονομική μορφή θέρμανσης

Ειδικά το παραδοσιακό τζάκι, είναι η ακριβότερη μορφή θέρμανσης καθώς η απόδοσή του δεν ξεπερνάει το 15-20%. Οι απώλειες θερμότητας από την καμινάδα, είναι τεράστιες. Συμφέρει μόνο αν έχετε βρει τρόπο να προμηθεύεστε τα ξύλα …δωρεάν.

4. Όλα τα ξύλα είναι το ίδιο

Υπάρχουν τεράστιες διαφορές και στην τιμή τους, αλλά και στην θερμαντική τους απόδοση. Ακριβότερες, οι ελιές και ακόμη πιο ακριβές, οι ρίζες της ελιάς. Πολύ απλά διότι καίνε με τις ώρες. Οι έμποροι το γνωρίζουν και σας τα πουλάνε ακριβότερα.

5. Με την πώληση ξύλων με το κυβικό δεν διατρέχετε κίνδυνο να σας κλέψουν

Όταν πουλούσαν με το βάρος, τα έβρεχαν. Τώρα που τα πουλάνε με το κυβικό, τα στοιβάζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να χάνετε τουλάχιστον 20-30%. Προσοχή στα κενά και στον τρόπο με τον οποίο έχουν στοιβαχτεί τα ξύλα. Βρείτε έμπορο εμπιστοσύνης.

6. Υπάρχει δυνατότητα να ζεσταθούμε με ηλιακή ενέργεια

Διατίθενται και τέτοιες λύσεις. Αφενός είναι πολύ ακριβές, αφετέρου είναι συμπληρωματικές. Δηλαδή, λειτουργούν μόνο ταυτόχρονα με άλλα μέσα θέρμανσης όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο κ.λπ.

7. Τα air-condition αποτελούν πολύ καλή λύση θέρμανσης

Οι πολύ ακριβές συσκευές (A++, inverter κ.λπ.) είναι αρκετά οικονομικές τουλάχιστον συγκριτικά με άλλες συσκευές θέρμανσης με ηλεκτρική ενέργεια. Από την άλλη όμως, θερμαίνουν μόνο έναν χώρο, ενώ όταν η συσκευή κλείσει, ο χώρος παγώνει σχεδόν αμέσως.

8. Το πετρέλαιο θέρμανσης κοστίζει το ίδιο με το φυσικό αέριο

Η τιμή του φυσικού αερίου έχει ακολουθήσει πτωτική τάση τους τελευταίους μήνες. Η τιμή του συγκριτικά με αυτή του πετρελαίου θέρμανσης είναι περίπου 30% χαμηλότερη, ακόμη και αν συνυπολογιστεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Βέβαια, οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνονται σωστά, διότι με το φυσικό αέριο – το οποίο διατίθεται σε απεριόριστες ποσότητες με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην έχει την αίσθηση για το πόσο έχει κάψει - υπάρχει η τάση να κάνουμε σπατάλες (το καλοριφέρ να καίει με τις ώρες κ.λπ.).

9. Προτεραιότητα η πηγή θέρμανσης και όχι η μόνωση του σπιτιού

Συζητάμε για το ποιο καύσιμο θα καταναλώσουμε και όχι για το πώς θα περιορίσουμε τις ανάγκες του σπιτιού για θέρμανση. Κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Πραγματική οικονομία στη θέρμανση, επιτυγχάνεται μόνο με την ενεργειακή θωράκιση του σπιτιού.

10. Μέγιστη οικονομία με μικρή επένδυση

Αυτό δεν υπάρχει. Οι πραγματικά οικονομικές λύσεις θέρμανσης (π.χ. αντλίες θερμότητας, ενεργειακά τζάκια σε αντικατάσταση των παραδοσιακών) κοστίζουν ακριβά και προϋποθέτουν επενδύσεις.

Πηγή: fpress.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια