Σχεδόν οι 5 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή σχεδόν οι μισοί από τους 607.516 εργαζόμενους, είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ παράλληλα το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Από την «ακτινογραφία» αυτή του Δημοσίου, προκύπτει πως οι Δημόσιοι υπάλληλοι με υψηλά προσόντα είναι ακόμη λιγότεροι από τους απόφοιτους Πανεπιστημίου, καθώς από το σύνολο των εργαζομένων μόλις το 9,2% είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (55.825 εργαζόμενοι) και το 3,4% κάτοχος διδακτορικού (20.762).

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα ηλεκτρονικά «αναλφάβητοι» , καθώς οι 6 στους δέκα δεν έχουν γνώσεις επεξεργασίας κειμένου και δεν μπορούν ούτε να συνδεθούν στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μόλις το 35,3% μπορεί να στείλει ένα e mail.

Βέβαια, σε αυτή την έρευνα πρέπει να προσμετρηθεί πως άμεση απαίτηση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή υπάρχει στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Πηγή: imerisia.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια