Πώς ένας 11χρονος έλυσε ένα παγκόσμιο πρόβλημα...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 25 Οκτωβρίου 2013


Μέσα από έναν διαγωνισμό νέων επιστημόνων πάντα βγαίνει κάτι καλό και ελπιδοφόρο. Στην περίπτωση αυτή, βγήκε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: μία λύση εφαρμόσιμη σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Ο Peyton Robertson έλαβε μέρος στο "Young Scientist Challenge" της εταιρείας Discovery Education, πιο γνωστής για το κανάλι "The Discovery Channel", και έδειξε σε όλους τη λύση που σκέφτηκε για το πρόβλημα της πλημμύρας στις περιοχές που πλήττονται από βροχές και μουσώνες.

Κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy, ο Peyton διαπίστωσε ότι οι σάκοι με άμμο είναι προβληματικοί κατά τη μεταφορά τους πριν, αλλά πολύ περισσότερο μετά τη βροχή, που έχουν βαρύνει.

Πρότεινε, λοιπόν, στη θέση της άμμου να μπει ένα μείγμα από αλάτι και ένα ελαφρύ πολυμερές, ο όγκος του οποίου πολλαπλασιάζεται όταν βραχεί. Όταν αυτό στεγνώσει, θα μπορεί να μεταφερθεί πολύ πιο εύκολα.

Το μέλλον του Peyton διαγράφεται λαμπρό!Πηγή: eteachers.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια