Για τα προβλήματα που έφερε η κρίση στη ζωή αλλά και στα επαγγελματικά του, μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης σε συνέντευξη του στον Αχελώο tv και στον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα.

«Όχι δεν έχουμε φτάσει στον πάτο. Για ποιο λόγο το ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι δεν θα γίνουν δύο του χρόνου. Για ποιο λόγο να υπάρχουν χίλια συσσίτια και του χρόνου να μην είναι δυο χιλιάδες. Εδώ μας ζητούν να πληρώσουμε 8 νέους φόρους. Ποιός θα έχει να πληρώσει φέτος. Από που θα βγουν οι υποχρεώσεις αυτές. Έχουν αλήθεια γνώση ότι ο κλάδος των ηθοποιών έχει 85% ανεργία.»

Ο σημαντικός ηθοποιός μίλησε και για την επίκαιρη, αλλά και εξαιρετικά οικεία – εξαιτίας της κινηματογραφικής της επιτυχίας με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα - παράσταση, για τον ρόλο του ως Μαυρογιαλούρο, αλλά και για τους σύγχρονους πολιτικούς και το σήμερα:

«Ο Ήρωας που παραμένει δυστυχώς αναλλοίωτος, καθημερινός. Ένα πελατειακό σύστημα ανάμεσα στους πολίτες και στους πολιτικούς. Πολιτικοί που δεν γνωρίζουν τί συμβαίνει και τί δεινά περνά ο λαός τους» τόνισε με δηλώσεις του και συνέχισε: «Δημοκρατία είναι να υπηρετείς τον λαό και όχι να τον εξουσιάζεις. (…) Ο πολιτικός που συνειδητοποιεί τη σαπίλα σηκώνει το ανάστημά του και διαφοροποιεί τα πράγματα. Τουλάχιστον έχει τη λεβεντιά και το φιλότιμο να πει “Κύριοι, είμαι ανίκανος να κυβερνήσω ένα λαό. Δεν κατάφερα να κάνω κουμάντο στο υπουργείο μου, αλλά θα κάνω κουμάντο στο σπίτι μου”. Αν το εφάρμοζαν πολλοί από αυτούς του σάπιους στη Βουλή, θα ξεβρόμιζε αρκετά. Δεν έχουν όμως φιλότιμο να πουν “παραιτούμαι”»

«Έχει σαπίσει λοιπόν αυτό το σύστημα. Ας φύγουν μήπως έρθει κανείς άλλος, ο οποίος δεν είναι καπελωμένος, δεν είναι δεσμευμένος, δεν τον απειλεί κάποιος.... Είμαστε σε μια οριακή κατάσταση και θεωρώ ότι το σύστημα και οι άνθρωποι που το διαχειρίζονται είναι φθαρμένοι μέχρι το κόκαλο. Ας αποχωρήσουν, σιωπηρά έστω, να μπουν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν αυτές τις δεσμεύσεις-εξαρτήσεις. Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί που δημιούργησαν αυτό το σάπιο κράτος είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είναι εντελώς αναρμόδιοι για να το διορθώσουν».

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης απάντησε και στο ερώτημα εάν του έχει λείψει η τηλεόραση ενώ σχολίασε και τη σημερινή της εικόνα: «Έκανα 20 χρόνια τηλεόραση, πριν από την ιδιωτική τηλεόραση έκανα θέατρο, και ραδιόφωνο, άρα ασχολήθηκα πολύ με αυτή την ιστορία. Κάποια στιγμή τελείωσε αυτό, γιατί τελείωσαν τα χρήματα. Και τελείωσαν τα χρήματα, γιατί δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κανένας τίποτα, άρα και να διαφημίσει ο άλλος το Cayenne, δεν θα το πάρει κανείς, να διαφημίσει πισίνες, δεν θα χτίσει κανείς, κατά συνέπεια τελείωσε η διαφήμιση και κατ' επέκταση δεν υπάρχουν χρήματα για τα κανάλια.»

Εάν και πολιτικοποιημένος απέκλεισε με απόλυτο τρόπο μια μελλοντική ενασχόληση του με την πολιτική: «Δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική, δεν έχω την ικανότητα, δεν είναι η Βουλή περάστε κύριοι, για να μπεις στη Βουλή πρέπει να έχεις δύναμη, αποφασιστικότητα, εντιμότητα, γνώση, πρέπει να είσαι ο πρώτος, ο άξιος, ο ικανός για υπηρετήσεις τον λαό, αυτό λέει η Ελληνική Δημοκρατία. Εγώ δεν διαθέτω αυτά τα στοιχεία, για να υπηρετήσω την πολιτική, ως εδώ με την μετριότητα, παντού έχει εισβάλει στη ζωή, και στη Βουλή η μετριότητα έχει μπει, καιρός να βρεθούν ικανοί και έντιμοι να βγουν μπροστά».

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης αποφάσισε να κάνει ένα επαγγελματικό άνοιγμα από το οποίο δεν βγήκε κερδισμένος. Ο ηθοποιός έφτασε στα όρια της καταστροφής, αλλά το πάλεψε: «Έφτιαξα ένα εστιατόριο στο Χαλάνδρι που το έκλεισα, γιατί όταν πρέπει να πληρώσω 23% ΦΠΑ , 4.500 νοίκι, 12.000 μεροκάματα δεν τα κατάφερα , αν συνέχιζα θα πήγαινα φυλακή οπότε είπα: συγγνώμη παραιτούμαι».

Ο δημοφιλής ηθοποιός ανέφερε ότι έχει σκεφθεί να τα παρατήσει όλα και να πάει να μείνει στο χωριό του την Κρήτη. «Έχω κάνει πρόταση στα δυο μου παιδιά να κατέβουμε στην Κρήτη και να ασχοληθούμε με τις ελιές σε ένα κτήμα που διαθέτουμε για να έχουμε εισόδημα. Για μένα θα ήταν ιδανικό να συμβεί αυτό - να κατέβουμε στην Κρήτη και να ασχοληθούμε με τις ελιές και να έχουμε εισόδημα. Για μένα θα ήταν ιδανικό να συμβεί αυτό. Γιατί πιστεύω ότι όταν εγώ ανέβηκα το 1969 στην Αθήνα υπήρχαν άπειρες προοπτικές – με προσόντα και χωρίς προσόντα - να κάνεις καριέρα. Αυτήν την στιγμή η νεολαία δεν έχει καμία προοπτική και τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό εγώ το θεωρώ εγκληματικό. Η αντίστοιχη επιστράτευση του '40 ζητείται τώρα από τους Έλληνες. Να ξαναμαζευτούμε στα χωριά μας για να σώσουμε αυτή την χώρα. Πιστεύω ότι εάν δεν φύγουμε από την Αθήνα, η χώρα μας δεν μπορεί να επιβιώσει. Η χώρα μας είναι τουριστική κι αγροτική. Κι είναι σημαντικό να υπάρχουν αγρότες να δουλεύουν τη γη», δήλωσε, Εγώ είμαι 61 ετών, ποιά δουλειά να κάνω, οικοδομή, ούτε αυτή υπάρχει πλέον. Να δουλέψω σε ποιά δραστηριότητα να πάρω ποιό μεροκάματο;» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: entertv.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια