Ήταν την Τρίτη (6/8/2013) το απόγευμα, όταν ο 45χρονος άνδρας Δ.Κ. πήρε την 9χρονη κόρη του και πήγαν για μπάνιο στη θαλάσσια περιοχή Παλαμάρι της Σκύρου. Κανείς δεν προμήνυσε τί θα επακολουθήσει...

Ξαφνικά στην περιοχή επικράτησαν σφοδροί άνεμοι, αλλά η 9χρονη δεν είχε προλάβει να βγει από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και άρχιζε να φωνάζει βοήθεια!

Έντρομος ο πατέρας της βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να τη φέρει στα ρηχά, αλλά δυστυχώς ο ίδιος παρασύρθηκε από τα πελώρια κύματα και εξαφανίσθηκε στα βαθιά!

Δεν υπήρχε κάποιος εκείνη την ώρα στην παραλία για να σώσει τον άτυχο άνδρα.

Με κλάματα το κοριτσάκι πήγε τρέχοντας στο σπίτι τους, στην περιοχή Τραχύ, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα για να ειδοποιήσει τους θείους και τα ξαδέρφια της.

Η άτυχη μικρούλα έχασε πριν λίγα χρόνια και τη μητέρα της από καρκίνο.

Άμεσα ένας ξάδερφος του 45χρονου ονόματι Ε. K. επέστρεψε στο σημείο και μαζί με το Λιμενικό έψαχναν όλο το βράδυ τον άτυχο άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρός να επιπλέει, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Ολόκληρη η Σκύρος βυθίστηκε σε πένθος.

Ο 45χρονος Δ.Κ. κατάγοταν από τη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 5 χρόνια διέμενε μαζί με την 9χρονη κόρη του και τους συγγενείς στη Σκύρο.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Υ.Γ. ClopYPastE

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η θάλασσα είναι για μας ένας ξένος και πολλάκις αφιλόξενος χώρος. Άρα όταν κολυμπάμε προσπαθούμε να βρισκόμαστε στα ρηχά (να πατώνουμε δηλαδή), να είμαστε αφάγωτοι ή να έχουμε φροντίσει να έχουμε χωνέψει και να μην είμαστε ποτέ μόνοι μας. Ο κίνδυνος είτε λέγεται καιρός, είτε κάποιο ρεύμα, είτε σκάφος, είτε αλλεργία από τσίμπημα (π.χ τσούχτρας, δράκαινας, σκορπίνας), είτε κάποιο εχθρικό θαλάσσιο θηλαστικό ή ψάρι (π.χ. σμέρνα), είτε κάποια ξαφνική αδιαθεσία - ζαλάδα ή κράμπα παραφυλάει. Είτε υπάρχει ναυαγοσώστης είτε όχι πρέπει πάντα να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας για τη ζωή μας. Δεν είναι μαγκιά να κολυμπάμε μόνοι μας στα βαθιά και μάλιστα χωρίς σημαδούρα για να μας διακρίνει πιθανώς κάποιο παραπλέον σκάφος. Είναι αυτοκτονία!

Το ίδιο προσεκτικοί με τους κολυμβητές πρέπει να είναι και εκείνοι που ασχολούνται με την κατάδυση (είτε ελεύθερη (π.χ. για ψαροτούφεκο), είτε αυτόνομη (π.χ. για χόμπι). Εκτός από τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού και την τήρηση των απαραίτητων μέτρων και ορίων προστασίας για την κάθε περίπτωση θα πρέπει ποτέ να μην υπερτιμούν τις δυνατότητές τους και φυσικά ποτέ να μην καταδύονται μόνοι τους (μάλιστα αυτοί που θα τους συντροφεύουν θα πρέπει να είναι ανάλογων προσόντων-δυνατοτήτων-γνώσεων).
Εκτός από όλους εκείνους τους κινδύνους που αναφέρθηκαν για τους κολυμβητές, τόσο η λεγόμενη «νόσος των δυτών» όσο και η λεγόμενη «μέθη του βυθού» παραφυλάνε.

Τέλος, θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι όταν πάμε να σώσουμε κάποιον που πνίγεται κινδυνεύουμε και εμείς να πνιγούμε και μάλιστα όχι μόνο από κάποιον από τους προαναφερόμενους κινδύνους, αλλά και από το ίδιο το θύμα που γαντζώνεται πάνω μας. Άρα όταν πηγαίνουμε σε κάποια παραλία καλό θα ήταν να παίρνουμε και κάποιο σωσίβιο μαζί μας για κάθε περίπτωση. Γιατί των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, όπως λέει και ο σοφός λαός μας.

Επίσης, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα αν παρακολουθούσαμε και κάποια μαθήματα ναυαγοσωστικής, ακόμα και αν δεν σκοπεύουμε να γίνουμε ναυαγοσώστες. 

Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, διαφυλάττοντας το πολυτιμότερο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης, την ανθρώπινη ζωή. Ας μην περιμένουμε άλλο από το κράτος να μας προστατεύσει. Πρέπει μόνοι μας να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν και να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Μόνο τότε θα σταματήσουμε να θρηνούμε κάθε χρόνο θύματα στη θάλασσα!

Πηγή: eviazoom.blogspot.gr - ClopYPastE.gr- ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια