Νιώθεις εγκλωβισμένος σε μια πραγματικότητα γεμάτη υποχρεώσεις και πρέπει; Νιώθεις παγιδευμένος σε κάτι που κάνεις με επιτυχία, αλλά που δεν σε γεμίζει χαρά; Νομίζεις πως ενώ έχεις ό,τι χρειάζεσαι πάντα κάτι σου λείπει;

Το ήξερες ότι η ευτυχία σου συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον που ζεις και τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν; Φανταζόσουν άραγε πως η ζωή σου επηρεάζεται καθοριστικά από αυτά που συνειδητά ή ασυνείδητα εγκλωβίζονται στο κεφάλι σου ακόμα και αν αυτά δεν σε αφορούν άμεσα; Οι μεγάλες προσδοκίες, η υπερ-πληροφόρηση, η ανταγωνιστικότητα, ο εγωισμός, αλλά κυρίως η νοοτροπία που σου έχει καλλιεργηθεί να καθορίζεις τις επιλογές σου βάσει των εξωτερικών παραμέτρων και όχι σύμφωνα με αυτά που εσύ θέλεις, σε παγιδεύουν και σε απομονώνουν από τον κόσμο και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Σε μια εποχή που η ικανοποίηση δεν ταυτίζεται με την ευτυχία όλοι νιώθουμε όλο και λιγότερο ευτυχισμένοι ακόμα κι αν αποκτούμε συνεχώς περισσότερα. Ο δυτικός τρόπος ζωής και εκπαίδευσης μας έχει βάλει στο «τρυπάκι» της επιτυχίας και όχι της ευτυχίας! Αυτό σημαίνει πως εκπαιδευόμαστε να δουλεύουμε για να αποκτούμε πολλά και να ικανοποιούμε τις ολοένα και περισσότερες ανάγκες μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εκπαιδευόμαστε και για να νιώθουμε ευτυχισμένοι.

Ένα μυαλό με πολλούς στόχους, σκοπούς, φιλοδοξίες, έγνοιες και άχρηστες πληροφορίες είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί τη χαρά των επιτυχιών του ακριβώς επειδή δεν έχει τον χρόνο για τις αφομοιώσει. Ένας νέος στόχος παίρνει αυτόματα τη θέση του προηγούμενου χωρίς εσύ να προλάβεις να χαρείς για την επιτυχία του. Πως είναι δυνατό να νιώσεις ευτυχισμένος όταν το μυαλό σου βομβαρδίζεται από πληροφορίες και ερεθίσματα;

Ο πιο σύντομος δρόμος για να νιώσεις ευτυχισμένος είναι ακούσεις την καρδιά σου και να κάνεις αυτά που σε γεμίζουν χαρά. Πρώτα όμως πρέπει να μείνεις μόνος και να σκεφτείς. Να διαχωρίσεις τα πρέπει από τα θέλω και τα όνειρα σου από τις προσδοκίες των άλλων.

Πώς μπορείς να το πετύχεις;

Δοκίμασε τα παρακάτω και θα βρεθείς δέκα βήματα πιο κοντά στην ευτυχία …

1. Βρες χρόνο για σένα. Χρόνο για να σκεφτείς.

2. Κάνε διαλογισμό και βρες τον βαθύτερο εαυτό σου.

3. Κλείσε την τηλεόραση.

4. Σταμάτα να δέχεσαι άχρηστες πληροφορίες.

5. Κράτα άμυνα στην «πλύση εγκεφάλου» από όπου κι αν προέρχεται.

6. Απαλλάξου από ανθρώπους απαισιόδοξους και μίζερους.

7. Απαλλάξου από ανθρώπους παρεμβατικούς και κτητικούς.

8. Βάλε στη ζωή σου ανθρώπους θετικούς και αισιόδοξους.

9. Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου και θρέψου υγιεινά.

10. Βάλε τα δικά σου θέλω σε προτεραιότητα και κυνήγα τα όνειρά σου.

Μην ξεχνάς πως η ευτυχία υπάρχει εντός σου, βρες χρόνο να ψάξεις και να τη βρεις.

Άκουσε τη φωνή μέσα σου και ακολούθησε τη!

Πηγή: neolaia.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια