Πώς μπορείτε να ξεφλουδίσετε ευκολότερα τα σκόρδα...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 24 Ιουλίου 2013


Το ξεφλούδισμα των σκόρδων σας φαίνεται δύσκολο; Τότε ανασκουμπωθείτε και ετοιμαστείτε να… παίξετε μπουνιές μαζί τους.

Ξεχωρίστε μία-μία τις σκελίδες του σκόρδου και βάλτε τες μέσα σε μια πετσέτα φαγητού (διπλωμένη στα δύο, ώστε να τις σκεπάζει). Ακουμπήστε την πετσέτα με τα σκόρδα σε μια επίπεδη, σκληρή επιφάνεια με καλή στήριξη, π.χ. επάνω στον πάγκο της κουζίνας. 

Κοπανίστε (κάθετα) με τη γροθιά σας τις σκελίδες και, ως δια μαγείας, η φλούδα θα ξεκολλήσει από τη σάρκα του σκόρδου. Με μια απλή κίνηση των δακτύλων σας η σκελίδα θα γλιστρήσει απαλά μέσα από τη φλούδα της, έτοιμη να δώσει τη νοστιμιά της στο φαγητό σας. Προσοχή χρειάζεται μόνο να μην πάρετε μεγάλη φόρα και χτυπήσετε το χέρι σας στον πάγκο. Μαγειρική θα κάνετε, όχι πολεμικές τέχνες!

Σαν να χτυπάτε… φραπέ

Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να βγάλετε το άχτι σας στα σκόρδα ούτε να ταλαιπωρήσετε τα χέρια σας, υπάρχει και η λύση του σέικερ. Βάζετε τις σκελίδες στο σέικερ του φραπέ (ή ακόμα σε ένα κοινό γυάλινο ή πλαστικό βάζο), το σφραγίζετε με το καπάκι του και αρχίζετε να χτυπάτε τις σκελίδες για λίγα λεπτά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που παρασκευάζετε τον χτυπητό καφέ. Φυσικά το σκόρδο δεν θα… αφρίσει, αλλά θα ξεφλουδιστεί εύκολα, γρήγορα και πρακτικά.

Πάρτε μια ιδέα:


Τέλος, άλλος ένας τρόπος για να διευκολύνετε τη ζωή σας είναι να κόψετε την κάθε σκελίδα στη μέση και να βάλετε τα κομμάτια όλα μαζί σε ένα βαθύ πιάτο με νερό για λίγα λεπτά. Έπειτα, το ξεφλούδισμα, όπως θα διαπιστώσετε, γίνεται εύκολη υπόθεση.

Πηγή: goldenmag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com 

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια