Η έρευνα θα μπορούσε να αφορά στις ψυχολογικές επιπτώσεις της τηλεόρασης στα παιδιά, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες που η βία στη μικρή οθόνη και η πολύωρη τηλεθέαση δημιουργούν έναν τρομακτικό συνδυασμό. Ωστόσο το εκπληκτικό είναι ότι αφορά στις σωματικές βλάβες που προκαλούν οι τηλεοράσεις στα Αμερικανόπουλα: ένα παιδί τραυματίζεται κάθε μισή ώρα από μια τηλεόραση στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κυριαρχίας των συσκευών με επίπεδη οθόνη, που είναι πιο ελαφριές και πιο ασταθείς.

Οι μισοί (52%) από τους τραυματισμούς που έχουν υποστεί νήπια κάτω των 18 μηνών από το 1990 μέχρι το 2011 οφείλονται σε πτώσεις τηλεοπτικών συσκευών, γράφει η επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics. Το 1990 5.455 παιδιά μεταφέρθηκαν στα επείγοντα τραυματισμένα από τηλεοράσεις. Μέσα σε μια εικοσαετία ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε και το 2011 οι τραυματισμοί αυτού του είδους ανήλθαν στους 12.300.

Οι τηλεοράσεις, εκτός από το να πέφτουν πάνω στα παιδιά, εκδικούνται και όσα τόλμησαν να τους «επιτεθούν». Το 38% των τραυματισμών οφειλόταν σε χτυπήματα που έδωσαν τα παιδιά στις συσκευές.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους τραυματισμούς δεν ήταν σοβαροί και μόνο το 2,6% των παιδιών χρειάστηκε νοσηλεία.

Τα αίτια της αύξησης των τραυματισμών από τηλεοράσεις είναι δύσκολο να διευκρινιστούν. Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι οι τηλεοράσεις είναι πανταχού παρούσες στα σπίτια και μάλιστα το 55% των οικογενειών διαθέτει τουλάχιστον τρεις συσκευές. «Πιστεύουμε ότι ενδέχεται να ευθύνεται το γεγονός ότι οι τηλεοράσεις έχουν αλλάξει θέση μέσα στα σπίτια και ότι (με την άφιξη των επίπεδων τηλεοράσεων) οι παλιές συσκευές εξορίστηκαν σε ακατάλληλα σημεία», γράφουν, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι τριπλασιάστηκαν οι τραυματισμοί από συσκευές που έπεσαν από ντουλάπες και σκευοθήκες. Επιπλέον, οι επίπεδες τηλεοράσεις είναι κατά πολύ ελαφρύτερες από τις παλαιότερες και για αυτό μπορούν να πέσουν πιο εύκολα.

Μια παλαιότερη μελέτη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μεταξύ 2000-2011, 215 παιδιά σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από συσκευές τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει ότι στις ΗΠΑ περίπου 20 παιδιά σκοτώνονται τον χρόνο από την τηλεόραση...

Πηγή: tanea.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια