Αν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας είναι αναληθή, τότε σας λέμε ψέματα. Αν όμως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με το φαινόμενο εν μέσω κρίσης να υπάρχουν συνταξιούχοι που εισπράττουν 10 διαφορετικές συντάξεις.

Τα στοιχεία προέρχονται από το σύστημα «Ήλιος» το οποίο αποτελεί το «ενιαίο σύστημα ελέγχου και πληρωμών συντάξεων». Το συντηρεί η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ», φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας. Μέσω του «Ήλιος» πλέον μπορεί η δημόσια διοίκηση να σχηματίζει εικόνα για το ποιοί εισπράττουν και πόσα από συντάξεις. Το συνολικό νούμερο το γνωρίζαμε από την προηγούμενη έκθεση: περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 27 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χωρίς στο ποσό αυτό να συνυπολογίζονται και οι συνταξιούχοι του δημοσίου. Το μέσο εισόδημα από συντάξεις διαμορφώνεται στα 918 ευρώ.

Αυτό που μάθαμε από την έκθεση, είναι το πόσες συντάξεις εισπράττει ο καθένας. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Υπάρχουν:

- Δύο Έλληνες που εισπράττουν 10 διαφορετικές συντάξεις

- Άλλοι δύο οι οποίοι εισπράττουν εννέα συντάξεις

- 21 άτομα έχουν οκτώ συντάξεις

- 199 άτομα έχουν επτά συντάξεις

- 1729 έχουν έξι συντάξεις

- 11.036 έχουν πέντε συντάξεις

- 50.628 εισπράττουν τέσσερις συντάξεις

Φυσικά, όσο μειώνεται ο αριθμός των συντάξεων, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των δικαιούχων. Στο σύνολο των 2,714 εκατομμυρίων συνταξιούχων, πάνω από τους μισούς (1,422 εκατομμύρια) εισπράττουν μόλις μία σύνταξη, 929.936 δύο συντάξεις και 297.899 τρεις συντάξεις.

Τώρα αν αναρωτιέστε, και δικαίως, πως μπορεί να φτάσει κάποιος να εισπράττει 10 διαφορετικές συντάξεις, να σημειώσουμε ότι μπορεί να καταβάλλεται ταυτόχρονα κύρια σύνταξη από δύο ταμεία κύριας ασφάλισης (π.χ βουλευτές), σε αυτές προστίθενται και οι επικουρικές (που μπορεί να είναι και περισσότερες από δύο ανά συνταξιούχο), αλλά και ενδεχομένως αντίστοιχες συντάξεις χηρείας. Ο αριθμός 10 βέβαια, είναι πραγματικά εντυπωσιακός και καλό θα ήταν το υπουργείο Εργασίας να μας πει τουλάχιστον ποιά είναι τα ταμεία που πληρώνουν τους συγκεκριμένους συνταξιούχους.

Πηγή: fpress.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια