Ερημίτης γέροντας του Αγίου Όρους μιλά για τα αίτια της οικονομικής κρίσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνει πνευματικό πόλεμο.

Είναι ανάγκη να ξεκινήσουμε πνευματικό πόλεμο εναντίον του κακού και των σκοτεινών δυνάμεων με λιτανείες, παρακλήσεις, προσευχές και καμπάνες στις ενορίες, ώστε να μας λυπηθεί ο Θεός. Εμείς από εδώ κάνουμε τον αγώνα μας, εξηγεί ο ερημίτης γέρων Βλάσιος από το ιερό ησυχαστήριο της «Γεννήσεως του Χριστού» στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους.

Ζει πενήντα ολόκληρα χρόνια στην ασκητική έρημο του Άθωνα, μακριά από καθετί που θυμίζει κοσμικό. Είναι ο γέροντας της αδελφότητας των Κλημαίων. Ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες σε μία απόκρημνη πλαγιά της Αθωνικής ερήμου. Εκεί καθημερινά δέχονται δεκάδες επιστολές απόγνωσης από πιστούς. Προσεύχονται αδιαλείπτως και ασχολούνται με τα εργόχειρά τους.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η ανέχεια των Ελλήνων και των Κυπρίων τους απασχολεί ιδιαίτερα.

Εργαζόμαστε πνευματικά για να σώσουμε ότι απέμεινε, ήταν τα πρώτα λόγια του γέροντα Βλάσιου.

«Οι Έλληνες να καταφύγουν στον Θεό, μόνο αυτός θα μας σώσει. Ο Χριστός θέλει να πάμε κοντά του. Ο Θεός αφουγκράζεται την πρόθεσή μας. Όταν τον επικαλεστούμε, αναλαμβάνει εκείνος. Η κάθε θλίψη έχει την αμοιβή της από τον Πανάγαθο. Ο Χριστός μας δεν αφήνει κανέναν χωρίς αμοιβή. Πάνω από όλα είναι δίκαιος και σκορπίζει αγάπη», συμπληρώνει.

Γέροντα πώς φτάσαμε εδώ;

«Η απιστία οδηγεί στην αυτοκτονία και την αιώνια κόλαση. Παρακαλέστε τον Θεό να σας βοηθήσει και εκείνος θα βρει τη λύση που χρειάζεστε. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι δίκη από τον Θεό, στην πρόνοιά του. Η αμαρτία ξεχύθηκε παντού. Απλώθηκε σαν το νέφος στην Αθήνα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της ένωσής της στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι με την αμαρτία εκλείπουν ολόκληρες φυλές, όπως λένε και οι γραφές. Ο Θεός είναι ευγενής, δεν είναι δικτάτορας.

Οι άνθρωποι στην χώρα μας είχαν περιφρονήσει τον Θεό απαξιώνοντάς τον. Όχι όλοι βέβαια. Αλίμονο. Απορροφήθηκαν στην ύλη και οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι ξεπερασμένο να πηγαίνεις στην εκκλησία. Πού, στον οίκο του Θεού που επιτελείται το μέγα μυστήριο της Θείας Λειτουργιάς. Χρησιμοποιούν την Εκκλησία μόνο για τις κοσμικές εκδηλώσεις… γάμους, βαφτίσια.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά τα μυστήρια της εκκλησίας εξελίχθηκαν σε ένα κοσμικό θέαμα και μόνο. Εάν δεν συμμορφωθούμε θα έρθουν χειρότερα. Ταπεινωθείτε, ζητήστε με δάκρυα στα μάτια το έλεος του Θεού, συνομιλήστε με τον Χριστό μας, παρακαλέστε τους Αγίους. Και να είστε σίγουροι ότι το θαύμα δεν θα αργήσει να γίνει.»

Βέβαια από τη συζήτηση ετέθη και το θέμα των κυβερνώντων της Ελλάδας.

«Οι περισσότεροι πολιτικοί μας είναι Εβραιότουρκοι. Οι Εβραίοι καταστρέφουν την Ελλάδα από το 1959 που είχαν ισχυροποιηθεί μέσα από τις οργανώσεις τους. Οι Μασόνοι έχουν πανίσχυρες θέσεις στον δημόσιο βίο. Καθοδηγούν τα πράγματα όπως εκείνοι επιθυμούν.
Η Ελλάδα παραδόθηκε στους ξένους, όλα ξεπουλήθηκαν και σήμερα ουσιαστικά μας λένε φάτε και πιείτε το αίμα του λαού με τους φόρους», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο ερημίτης γέροντας είπε: «Παναγία μου βοήθησε την Ελλάδα σου, να λέτε στην προσευχή σας. Καθημερινά με δάκρυα στα μάτια παρακαλώ τη Θεοτόκο μας να σώσει ό,τι απέμεινε από αυτή τη χώρα.
Είναι ανάγκη να ξεκινήσουμε πνευματικό πόλεμο εναντίον του κακού και των σκοτεινών δυνάμεων με λιτανείες, παρακλήσεις, προσευχές και καμπάνες στις ενορίες, ώστε να μας λυπηθεί ο Θεός».

Πηγή: agioritikovima.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

1 Comment

  1. Ανώνυμος είπε,

    ΤΗΝ ΕΥΧΑ ΣΑΣ ΤΑΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΛΑΣΙΕ

    Posted on 17 Αυγούστου 2015 - 9:58 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια