Πώς να χαλαρώσετε το καπάκι από ένα βάζο τροφίμων...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 22 Ιουνίου 2013


Τις περισσότερες φορές μπορούμε να ανοίξουμε τα βαζάκια τροφίμων με λίγο ή καθόλου πρόβλημα. Μερικές φορές όμως απλά δεν ανοίγουν, ακόμη και μετά από πολλή προσπάθεια και την άσκηση πολύ μυϊκής δύναμης.

Παρακάτω ακολουθούν επτά τρόποι για να βγείτε νικητές σε μια τέτοια αναμέτρηση!

1. Πάρτε ένα μαχαίρι του βουτύρου και ανασηκώστε το καπάκι κατά μήκος. Αυτό θα πρέπει να συμβάλει στο να σπάσει τη σφραγίδα και το καπάκι να βγει εύκολα. Χρησιμοποιήστε την ομαλή άκρη του μαχαιριού. Αυτή είναι η μέθοδος που η γιαγιά μας δίδαξε όσο μεγαλώναμε. Ο τρόπος αυτός έχει ένα 99% ποσοστό επιτυχίας.

2. Φορέστε γάντια, έτσι ώστε να μπορείτε να πιάσετε το καπάκι πραγματικά καλά.

3. Βρέξτε ελαφρά μια πετσέτα και χρησιμοποιήστε τη για να πιάσετε το καπάκι, αυτό σας δίνει επίσης πιο καθηλωτική δύναμη.

4. Βάλτε το βάζο κάτω από καυτό νερό για ένα λεπτό. Χτυπήστε το καπάκι μερικές φορές και χρησιμοποιήστε και πάλι το μαχαίρι του βουτύρου,για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Μπορείτε επίσης να βάλετε το βάζο ανάποδα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

5. Χτυπήστε το κάτω μέρος του βάζου με το χέρι σας σαν να χτυπάτε μια κέτσαπ για να βγει.

6. Εάν το βάζο έχει ανοιχθεί προηγουμένως και το αεροστεγές σφράγισμα δεν είναι το πρόβλημα, είναι πιθανό να έχει κολλήσει, επειδή έχει κρούστα από σιρόπι ή σάλτσα κάτω από το καπάκι και γύρω από το χείλος του γυαλιού. Για να το διορθώσετε αυτό, βάλτε το βάζο σε ζεστό νερό για να βοηθήσει να μαλακώσει η κρούστα. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον, σκουπίστε το χείλος με ένα καθαρό υγρό πανί πριν από τη σφράγιση.

7. Χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτήρι (από αυτά με τη «δαγκάνα») σαν να θέλατε να ανοίξετε το καπάκι με το ανοιχτήρι, όπως θα ανοίγατε μια μπίρα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανασηκωθούν ελαφρά οι άκρες απ' το καπάκι (ενώ το κέντρο θα πιεστεί προς τα μέσα), το βάζο θα πάρει αέρα και μετά θα μπορείτε να το ξεβιδώσετε πανεύκολα!

Πηγή: neadiatrofis.gr - pwsginetai.blogspot.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια