Οι... δεξιώσεις τρώνε τους παιδικούς σταθμούς! Μοιάζει με αρρωστημένης έμπνευσης παραμύθι, αλλά δυστυχώς είναι η Ελλάδα του σήμερα, όπου κόβονται κονδύλια από παιδικούς σταθμούς για να χορηγηθούν δεξιώσεις και λοιπές ενέργειες δημοσίων σχέσεων!

Ο λόγος για τη διοίκηση του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ, η οποία, συνεπικουρούμενη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν διστάζει να «κουρέψει» χρήματα που προορίζονται για την κοινωνική πρόνοια και να τα διοχετεύσει σε κοσμικά γεγονότα, ταξίδια προσωπικού για εκπαίδευση και ταξίδια αγνώστου προορισμού. Όλα αυτά μάλιστα όταν, έπειτα από παραινέσεις της τρόικας, ετοιμάζονται και άλλες περικοπές σε παροχές επειδή τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεφύγει.

Πολυτέλεια οι κομπιούτερ

Στο έγγραφο που παρουσιάζει η «Ελευθεροτυπία» φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αρμόδιοι περικόπτουν απαραίτητες δαπάνες για τους περίπου 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους για να μεταφέρουν τα κονδύλια σε άλλους, πιο... ενδιαφέροντες για τη διοίκηση, τομείς, κοσμικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο έγγραφο, για να αυξηθούν οι δαπάνες «δεξιώσεων και φιλοξενίας», «οδοιπορικά έξοδα για τη μετακίνηση εντός της χώρας υπαλλήλων για εκπαίδευση», «επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», μειώνονται τα αντίστοιχα ποσά από: «λοιπές χορηγίες κοινωνικής πρόνοιας (παιδικοί σταθμοί)» και «προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών λογισμικού και λοιπού συναφούς βοηθητικού εξοπλισμού».

Όλα αυτά, βέβαια, την στιγμή που χιλιάδες οικογένειες λόγω του Μνημονίου δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα των παιδικών σταθμών και οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι λιώνουν στις ατελείωτες ουρές λόγω της έλλειψης σοβαρής μηχανοργάνωσης!

Αυτή η αδικαιολόγητη απόφαση μάλιστα μοιάζει ακόμη περισσότερο προκλητική αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΕΟΠΥΥ δίνει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σε υπερωρίες του προσωπικού, την στιγμή που οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται σε ουρές για να εισπράξουν π.χ. χρήματα από φάρμακα που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, για τις δεξιώσεις και τις φιλοξενίες που στόχο έχουν την αναδόμηση του επικοινωνιακού προφίλ των διοικούντων, κουρεύονται δαπάνες από υπολογιστές την ώρα που υπηρεσίες που εξυπηρετούν χιλιάδες ασφαλισμένους δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, με την ταλαιπωρία βέβαια να μετακυλίεται στους συναλλασσομένους με τον ΕΟΠΥΥ και με τη διοίκηση να ασχολείται με το επικοινωνιακό φτιασίδωμά της.

Όπως προκύπτει από την τροποποίηση του προϋπολογισμού, από τους παιδικούς σταθμούς των ασφαλισμένων κόβονται 1.780.000 ευρώ και από την «προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών λογισμικού και λοιπού συναφούς βοηθητικού εξοπλισμού» 700.000 ευρώ. Με τα κονδύλια αυτά αυξάνονται οι δαπάνες, μεταξύ άλλων, για: «Φιλοξενίες και δεξιώσεις» κατά 15.000 ευρώ, «οδοιπορικά έξοδα για τη μετακίνηση εντός της χώρας υπαλλήλων για εκπαίδευση» κατά 20.000 ευρώ, «ημερήσια αποζημίωση για τη μετακίνηση εντός της χώρας υπαλλήλων για εκπαίδευση» κατά 20.000 ευρώ, «επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» κατά 1.100.000 ευρώ.

Αμαρτωλό παρελθόν

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο πολυδάπανος οργανισμός προκαλεί με τα οικονομικά του. Μόλις πρόσφατα η «Ελευθεροτυπία» είχε αποκαλύψει τον αναλυτικό προϋπολογισμό του, που με περισσή προσπάθεια οι αρμόδιοι επιχειρούσαν να αποκρύψουν ακόμη και από διάφορους φορείς που τον είχαν επίσημα ζητήσει.

Από τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ προέκυπταν οι σπάταλες και πολυδάπανες διαδικασίες του, καθώς αποδεικνυόταν ότι ξοδεύει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για λειτουργικές δαπάνες, ενώ την ίδια ώρα διαθέτει μόλις 82 εκατομμύρια ευρώ για επισκέψεις σε γιατρούς 10 εκατομμύρια ασφαλισμένων και μόλις 20 εκατομμύρια για οδοντιατρική περίθαλψη. Να σημειωθεί, επίσης, ότι για το 2013 ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταβάλει στους γιατρούς ούτε ένα ευρώ, τόσο για ιατρικές πράξεις όσο και για ιατρικές εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Πηγή: enet.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια