Διαβάστε παρακάτω μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο ταλαντούχος ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό από την κωμική σειρά του Mega «Είσαι το ταίρι μου» στον δημοσιογράφο και διευθυντή του «Αγιορείτικου Βήματος» κ. Γιώργο Θεοχάρη...

- Τί σημαίνει για σένα να πιστεύεις στον Θεό;

Πίστη για μένα σημαίνει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου κάπου. Προσωπικά τον εμπιστεύομαι στον Θεό, αυτό με ανακουφίζει. Ουσιαστικά του μεταθέτεις όλη την ευθύνη για την πορεία της ζωή σου. Έτσι φεύγεις και εσύ από το άγχος και το στρες για οτιδήποτε σου συμβεί.

Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο αποβάλλεται ένα βάρος από πάνω μας, να εμπιστευτείς μόνο τον εαυτό σου είναι σαν να περπατάς σε ένα βάλτο. Βουλιάζεις...

Εμπιστεύομαι όσο μπορώ τον Θεό, είμαι σε μία φάση καλλιέργειας, δεν είμαι όμως ακόμα σε θέση να του εμπιστεύομαι απόλυτα. Εδώ και μία δεκαετία είμαι σε αυτή τη συχνότητα.

- Τί σε έφερε κοντά στον Θεό;

Κυρίως ορισμένοι άνθρωποι, κυρίως κάποιοι μοναχοί που γνώρισα και ο πνευματικός.
Εξομολογούμαι, αλλά...
Όπως έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος, το χωράφι χρειάζεται τα ζιζάνια για να σπείρεις...
Χρειάζεται να το καθαρίζεις πρώτα το χωράφι για να αρχίζει να ανθίζει κάτι...
Είναι απαραίτητη η εξομολόγηση. Είναι εντελώς βιωματικό, μόνο αν το κάνεις καταλαβαίνεις το όφελος. Σε δύσκολες καταστάσεις έχω βοηθηθεί από τον Θεό.

- Σήμερα η Ορθοδοξία βάλλεται από ισχυρές δυνάμεις...

Πάντα η Ορθοδοξία είχε και θα έχει πολέμιους, είμαστε μία μειονότητα, αλλά κρατάμε γερά.

- Πώς άραγε επηρεάζει η κρίση σήμερα τον άνθρωπο;

Τώρα με την κρίση αναγκάζεσαι να έρχεσαι στα ενδότερα και να διαπιστώνεις το χάος. Τότε κοιτάς προς τα πάνω και αυτή είναι η σωτήρια κατεύθυνση.
Όταν δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία από μονός σου έρχεται ένα εξωτερικό ερέθισμα να σου δώσει τη σφαλιάρα.

- Την πορεία στη ζωή σου την όρισες εσύ ή την άφησες στον χρόνο…;

Υπάρχει πρόνοια από τον Θεό, χωρίς εμείς να το ξέρουμε. Πιστεύω πολύ στην πρόνοια του Θεού. Το έχω δει στη ζωή μου. Κάτι που δεν υπολογίζεις καθόλου έρχεται μπροστά σου λες και είναι να συμβεί. Διανύεις έναν δρόμο που δεν φαντάστηκες πότε.
Καθετί που μας συμβαίνει στη ζωή μας γίνεται για να αποκτήσουμε τα απαραίτητα που χρειάζεται η ψυχή μας.
Ούτε για να αποκτήσουμε χρήματα, ούτε για κοινωνική καταξίωση, αλλά γίνονται για να ηρεμήσουμε ψυχικά και να καθαρίσει η συχνότητά μας για να επικοινωνούμε καλύτερα με τον Θεό.
Το χρήμα είναι μέσο συναλλαγών. Το αυτοκίνητο είναι ένα μέσο για να μετακινείσαι, αλλά εάν εσύ ξυπνάς και το πλένεις, το καλλωπίζεις και κοιμάσαι μέσα σε αυτό, τότε γίνεται αυτοσκοπός και χάνεται και η αξία του.

Όχι μόνο το χρήμα αλλά οτιδήποτε μας αρέσει και εξελίσσεται σε πάθος  καθιστά επικίνδυνα τα πράγματα.

Σήμερα ο άνθρωπος έχει κυριευτεί από τα πάθη του. Πρέπει να βάλουμε μέτρο στις επιθυμίες μας. Πολλές φόρες μπαίνω στη διαδικασία να θέλω και κάτι παραπάνω και πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνεται ότι αυτό είναι ένα πάθος. Προσπαθώ να το ελέγξω, αλλά μόνος μου δεν τα καταφέρνω. Το αποτέλεσμα έρχεται όταν προσεύχομαι και εξομολογούμαι .

Με την πτώση που έτσι και αλλιώς συμβαίνει σε καθημερινή βάση χρειάζεσαι βοήθεια να σταθείς και πάλι στα πόδια σου και να περπατήσεις. Ό,τι έχει να κάνει με τον εαυτό μας είναι δύσκολη διαδικασία, διότι ο εαυτός μας είναι ο χειρότερος εχθρός μας .
Πολλές φορές κοιτάζουμε τον άλλον και δεν κοιτάζουμε στα ενδότερα του εαυτού μας.
Αλλά είπαμε, επανέρχεσαι. Είτε με ένα εξωτερικό ερέθισμα, είτε με μία αρρώστια επανέρχεσαι στην έδρα σου και αναγκάζεσαι να ψαχτείς.

- Θεολογικά βιβλία διαβάζεις;

Διαβάζω τον γέροντα Παΐσιο, τον Βελομίροβιτς.
Μου αρέσει να διαβάζω βίους Αγίων. Μία ιδιαίτερη σχέση έχω με τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.
Επισκέπτομαι ένα συγκεκριμένο μοναστήρι στην Πελοπόννησο, κοντά στη Δημητσάνα, είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο.
Ωραία είναι τα προσκυνήματα, αλλά η ουσία βρίσκεται και στην εκκλησία της γειτονιάς σου.
Προσπαθώ να εκκλησιάζομαι κάθε Κυριακή.

Είναι μύθος αυτό που λένε ότι οι άνθρωποι του χώρου μου δεν είναι θρησκευόμενοι. Ξέρω αρκετούς που προσπαθούν να έχουν μια επαφή με τον Θεό.

- Τί θα προέτρεπες τους αναγνώστες του «Αγιορείτικου Βήματος» και κυρίως τους νέους που έχουν τυπική σχέση με τον Θεό;

Έτσι κι αλλιώς ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να έχει μία σχέση με κάτι που είναι εκτός αυτού του κόσμου, αν βγει από την αδράνεια και μπει στη διαδικασία να αναζητήσει σίγουρα θα βρει τη συχνότητα και τον δίαυλο επικοινωνίας με τον Θεό.
Ο μόνος τρόπος είναι η αναζήτηση. Πώς μπορεί να γίνει αυτό θα μου πει κάποιος;
Να βρει έναν πνευματικό που του ταιριάζει.
Βοηθάει πολύ, ξέρει να σε κατευθύνει, έχει πνευματική εμπειρία και σε ωθεί να κοιτάς προς τα πάνω. Δεν σε εγκλωβίζει στο πρόσωπό του.




Πηγή: agioritikovima.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com 

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια