Τα πρώτα παιδιά με ...3 γονείς θα είναι από την Αγγλία!!!

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 29 Ιουνίου 2013


Σοκαριστικό και όμως... αληθινό! Η αποδόμηση της οικογένειας σε όλο της το μεγαλείο! Σε 2 μόλις χρόνια από σήμερα, θα γεννιούνται παιδιά με... 3 γονείς, ενός πατέρα και δύο μητέρων(!), των οποίων το βρέφος θα «μοιράζεται» τα γονίδια, με στόχο να βγει, όπως τονίζουν, χωρίς καμία «ελαττωματική εντολή»!

Γιατροί στον ρόλο σύγχρονου «Θεού»; Προσπάθεια διάλυσης του κλασικού θεσμού της οικογένειας; Δυστυχισμένα παιδιά - μπερδεμένα - σε οικογένειες, οι οποίες αναζητώντας το «μη ελαττωματικό», χάνουν τελικά το ουσιώδες;

Η Βρετανία, άναψε το πράσινο φως και θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εφαρμοστεί σε ανθρώπους η (αμφιλεγόμενη) μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης των «τριών γονέων».

Με τη μέθοδο αυτή πιστεύεται ότι θα μπορούν να γεννιούνται υγιή παιδιά που δεν θα νοσούν από ανίατες ασθένειες, αφού δεν θα περνάει από τους γονείς στο παιδί το «προβληματικό» DNA τους.

Η διαδικασία της νέας αυτής μεθόδου, που βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο, έχει να κάνει με την εμφύτευση στη μήτρα γενετικά τροποποιημένων εμβρύων.

Αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και να εγείρει σοβαρότατα ζητήματα ηθικής και βιοηθικής.

Οι επιστήμονες με διάφορες τεχνικές παρεμβαίνουν στη διαδικασία γονιμοποίησης και απομακρύνουν το ελαττωματικό μιτοχονδριακό DNA, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κληρονομικές νόσους όπως καρδιακή ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια, εγκεφαλικές διαταραχές, τύφλωση και μυϊκή ατροφία. Το συγκεκριμένο μιτοχονδριακό DNA, περνάει μόνο μέσα από τη μητέρα στο παιδί και πλήττει περίπου 1 στα 6.500 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η μέθοδος αυτή λέγεται «εξωσωματική γονιμοποίηση τριών γονέων», γιατί το έμβρυο θα έχει τόσο τα γονίδια της μητέρας, του πατέρα, αλλά και μίας άλλης γυναίκας δότριας ωαρίων που στο DNA της δεν θα υπάρχει κάποια ελαττωματική εντολή.

Από έρευνα προκύπτει επίσης ότι οι περισσότεροι Βρετανοί τάσσονται υπέρ της μεθόδου αυτήςΤο ανακοίνωσε η καθηγήτρια Σάλι Ντέιβις, σύμβουλος της κυβέρνησης σε ιατρικά θέματαΚαι συνέχισε: «Οι επιστήμονες επινόησαν καινοτόμες, νέες διαδικασίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτές τις ασθένειες από το να περάσουν από τη μητέρα στο παιδί, χαρίζοντας ελπίδα σε πολλές οικογένειες που επιθυμούν τα παιδιά τους να μην νοσήσουν από αυτές. Μόνο σωστό είναι ότι επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε αυτή την σωτήρια για τη ζωή θεραπεία το συντομότερο δυνατό».

Η βρετανική Επιτροπή Ιατρικής Ηθικής, που εξέτασε τις πιθανές θεραπείες μιτοχονδριακών ασθενειών, τις ενέκρινε τον περασμένο χρόνο και ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή τους αρκεί να προκύπτει από την έρευνα ότι είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές.

Πάντως το βρετανικό Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ήδη ένα σχέδιο με τους κανονισμούς που θα διέπουν τη νέα θεραπευτική αυτή μέθοδο και σχεδιάζει να τη δημοσιοποιήσει μέσα στο 2013. Οι γιατροί ελπίζουν ότι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα γεννηθεί το πρώτο υγιές παιδί με τη μέθοδο αυτή.

Πηγή: agioritikovima.gr - iatropedia.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια