Ακόμη και με το ποτό προσπαθούν να ξεχάσουν τα προβλήματά τους οι Έλληνες της κρίσης καθώς οι ειδικοί καταγράφουν αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ και ταυτόχρονα εκτόξευση των περιστατικών κατάθλιψης και αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά ευρήματα τα οποία παρουσιάσθηκαν από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΕΑ), με αφορμή το 39ο πανελλήνιο ιατρικό συνέδριο, δύο στους 10 άνδρες στη χώρα μας πίνουν πια περισσότερο. Ειδικότερα όπως ανέφερε ο παθολόγος - ηπατολόγος, καθηγητής της Β' πανεπιστημιακής παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Αθήνας «Ιπποκράτειο» Σ. Π. Ντουράκης, το 20% των ανδρών πίνει περισσότερα από 3 αλκοολούχα ποτά την ημέρα, ενώ το 3% των γυναικών πίνει περισσότερα από 2 αλκοολούχα ποτά την ημέρα.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, σε κατάσταση μέθης έχει βρεθεί, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, ένα στα τρία αγόρια και το 20% των κοριτσιών που βρίσκονται στην εφηβεία, υπερβολική κατανάλωση αλοολούχων ποτών, δηλαδή περισσότερα από 5 ποτά τη φορά, για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, αναφέρουν ότι έχουν κάνει το 43% των αγοριών και το 30% των κοριτσιών, ενώ από το ποτό απέχουν μόλις το 8% των ανδρών και το 30% των γυναικών.

Βέβαια οι επιπτώσεις της κρίσης διαφαίνονται πλέον ξεκάθαρα στα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά κατάθλιψης αλλά και στις αυτοκτονίες.

Στο 1,5% είχαν ήδη φθάσει το 2011 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας, έναντι ποσοστού 1,1% για το 2009, δηλαδή αύξηση της τάξης του 36%, ενώ ο αυτοκτονικός ιδεασμός έφθασε το 2011 το 6,7%, έναντι ποσοστού 5,2% για το 2009. Σύμφωνα με τα ευρήματα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία παρουσίασε χθες ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης, τα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια αναφέρονταν ήδη το 2011 σε ποσοστό 8,2%, έναντι 3,3% για το 2008.

Ο Κυριάκος Σουλιώτης ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το 75% των πολιτών αναφέρει πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο στην πληρωμή των φαρμάκων του, ενώ το 56% από αυτούς αναφέρει πολύ σοβαρό σχετικό πρόβλημα, ενώ το 25% των ρευματοπαθών ασθενών έχει ζητήσει από τον θεράποντα γιατρό του τη διαφοροποίηση της φαρμακευτικής αγωγής, επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί.

Πηγή: iatropedia.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια