Το κλάμα των μωρών σε… μετάφραση

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 10 Μαΐου 2013Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το πόσο κλειστά είναι τα μάτια των μωρών όταν κλαίνε δηλώνει αυτό που θέλουν να εκφράσουν κάθε φορά.

Όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση "Spanish Journal of Psychology", οτιδήποτε αισθάνονται τα μωρά (πόνο, θυμό, φόβο) που τους προκαλεί δυσαρέσκεια και το εκφράζουν με το κλάμα, συνοδεύεται από την αναλογία του ανοίγματος των ματιών τους. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο παίζει και η ένταση του κλάματος που συνοδεύει την κίνηση των ματιών.

Στη μελέτη τους, οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία βασίστηκαν στα ηχητικά μοτίβα και κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν το κλάμα σε μωρά 3-18 μηνών.

Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι τα μωρά που ήταν θυμωμένα είχαν τα μάτια τους μισόκλειστα και η ένταση του κλάματός τους αυξανόταν σταδιακά. Τα μωρά που ήταν τρομαγμένα, κρατούσαν τα μάτια τους ορθάνοιχτα με έντονο βλέμμα, ενώ το κλάμα τους ήταν εκρηκτικό με την έντασή του σταθερά αυξημένη. Τέλος, τα μωρά που έκλαιγαν επειδή πονούσαν, είχαν τα μάτια τους τελείως κλειστά και το κλάμα τους είχε τη μέγιστη ένταση.

Όπως εξηγεί ο δρ. Μαριάνο Τσολίθ, επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής Ψυχολογίας, το κλάμα αποτελεί για τα μωρά το βασικό τρόπο επικοινωνίας. Και συμπληρώνει: «Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο έκφρασης των δυσάρεστων συναισθημάτων τους. Οπότε, τα ευρήματά μας ίσως και να βοηθήσουν τους νέους γονείς να το ερμηνεύουν».

Πηγή: imommy.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια