Τρόμος και πανικός σήμερα το μεσημέρι (30/5/2013) στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στην πτήση 510 της Aegean με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Όλα έγιναν στις 14:50 το μεσημέρι, στον τελευταίο έλεγχο πριν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.


Βάσει της συνηθισμένης διαδικασίας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ετοιμαζόταν να παραδώσει το όπλο του στους ανθρώπους της εταιρείας για να μπει σε φάκελο, να σφραγιστεί και να παραδοθεί στον πιλότο. Ο Αντώνης Γρέγος θα το έπαιρνε ξανά όταν προσγειωνόταν στη Θεσσαλονίκη.


Την ώρα που το άδειαζε όμως, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα.


Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιβιβάστηκε κανονικά στην πτήση του και πέταξε για Θεσσαλονίκη.

Υποστήριξε ότι πήρε το όπλο γεμάτο από τη Βουλή, χωρίς όμως να το ξέρει ο ίδιος.

Ο βουλευτής ισχυρίστηκε επίσης ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε την ώρα που στα χέρια της το είχε η υπάλληλος της εταιρείας, προκειμένου να το αποθηκεύσει.

Ωστόσο, όπως τονίζουν από την αστυνομία, σε αυτές τις περιπτώσεις έλεγχος του όπλου δεν γίνεται από υπάλληλο του αεροδρομίου, αλλά από τον νόμιμο κάτοχό του.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΟΠΛΩΝ

Φτάνοντας στο check in ο κάτοχος του όπλου, είναι υποχρεωμένος να αναφέρει ότι έχει όπλο. Ενημερώνεται security ή αστυνομικός ο οποίος είναι παρών την ώρα που ο κάτοχος του όπλου βγάζει τη γεμιστήρα και τραβάει πίσω το κλείστρο του όπλου για να είναι βέβαιος ότι δεν υπάρχει σφαίρα στη θαλάμη. Χωριστά παραδίδει γεμιστήρα και όπλο στον υπάλληλο ο οποίος τα βάζει σε καφέ φάκελο, τον παραδίδει στον αστυνομικό ή τον security και στη συνέχεια παραδίδεται ο φάκελος στον πιλότο της πτήσης. Ο κάτοχος του όπλου ξαναπαίρνει το όπλο του αφού πάει πρώτα τις αποσκευές του.

Πηγή: newsit.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

networkedBlogs

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια