Ένα βακτήριο που ευθύνεται για τη μείωση του σωματικού βάρους ανακάλυψαν επιστήμονες στο Βέλγιο, γεγονός που τους δίνει ουσιαστική ελπίδα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2.

Ερευνητές του Catholic University Louvain εντόπισαν ένα βακτήριο που κατοικεί στα τοιχώματα του εντέρου και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός απορροφά τα στοιχεία που περιέχονται στις τροφές.

Το βακτήριο ονομάζεται Akkermansia muciniphilia και σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, μπορεί να αλλάξει ριζικά το σωματικό βάρος, άρα και τη συνολική εικόνα της υγείας.

Η σχέση των βακτηρίων με το σωματικό βάρος και την υγεία γενικότερα έχει διαπιστωθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες, οι οποίες έχουν τονίσει τον ρόλο που παίζει σ' αυτήν το μικροβίωμα, δηλαδή το σύνολο των βακτηρίων που κατοικεί στο έντερο.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια που τρέφονταν με πολλά λιπαρά, γεγονός που τα οδήγησε σε αύξηση βάρους στο διπλάσιο ή ακόμη και στο τριπλάσιο. Οι επιστήμονες χορήγησαν το βακτήριο στα μισά από αυτά χωρίς να τους αλλάξουν τη διατροφή και διαπίστωσαν ότι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα είχαν χάσει το μισό από το επιπλέον βάρος τους!

Επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες δοκιμές στον ανθρώπινο οργανισμό, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η δράση του βακτηρίου είναι εξίσου αποτελεσματική και αν συμβαίνει αυτό να αναπτύξουν μια θεραπεία για την παχυσαρκία και όλα τα προβλήματα υγείας που προκαλεί.

Πηγή: naftemporiki.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια