Είναι γεγονός ότι ύστερα από μια χημειοθεραπεία, ή ακτινοθεραπεία για τη συρρίκνωση κάποιου όγκου, ο ασθενής παρουσιάζει απώλεια των μαλλιών του. Μέχρι να ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά πολλοί είναι που κυκλοφορούν με περούκα, ή με σκούφο. Η ψυχολογική κατάσταση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σε άσχημα επίπεδα, αφού η εικόνα τους χωρίς μαλλιά τους θυμίζει συνέχεια τον αγώνα με τον καρκίνο. Όμως πλέον υπάρχει λύση. Και μάλιστα λύση που καλύπτεται κατά 30% από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με μια νέα μέθοδο, πλέον ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει την αρχική εικόνα των μαλλιών του κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, ή της ακτινοθεραπείας, μπορεί επίσης να περιποιείται τα μαλλιά του κανονικά, δηλαδή να τα λούζει και να τα χτενίζει και το σπουδαιότερο θα βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη να παραμένει ο ίδιος.

Η νέα τεχνική ονομάζεται HOS-2 και έχει εγκριθεί από τον FDA, τον αμερικάνικο οργανισμό φαρμάκων. Βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, που αποτελείται από μια ειδική μεμβράνη στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας με τα μαλλιά του ασθενούς. Η μεμβράνη στη συνέχεια επικολλάται στο κεφάλι, δεν αφαιρείται και είναι απόλυτα σταθερή. Μάλιστα είναι κατασκευασμένη από υποαλλεργικό υλικό που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.

Η απώλεια μαλλιών επηρεάζει σε μεγάλο τόσο την ψυχολογία όσο και την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο ασθενής να μπορέσει να διατηρήσει την εικόνα του. Του δίνει δύναμη να συνεχίσει.

Πηγή: iatropedia.gr

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια