Δεν είναι αεροναυπηγός, ωστόσο, το αεροπλάνο που κατασκεύασε με οικονομικά και εναλλακτικά μέσα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών που επιδιώκουν την εμπορική του αξιοποίηση. 

Ο λόγος για τον πρώην αστυνομικό και πρόεδρο της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργο Ηλιόπουλο από τη Φλώρινα, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή αεροπλάνων, μετά από την επίσκεψή του σε ένα σχετικό κατάστημα στον Καναδά, όταν κάποιος του έδωσε την ιδέα, να φτιάξει ένα αεροσκάφος, ιδιαίτερο από αυτά που υπάρχουν, με μέσα εναλλακτικά και οικονομικά.

Ο κ. Ηλιόπουλος άρχισε να μελετά και να κάνει σχέδια για το πως θα μπορούσε να υλοποιήσει την ιδέα, έχοντας πάντα στο μυαλό του, το ενδεχόμενο αποτυχίας που θα τον κατέτασσε στην ομάδα εκείνων των φαιδρών περιπτώσεων ανθρώπων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν και να πετάξουν ένα αεροπλάνο, το οποίο καλά – καλά δεν μπορούσε να κινηθεί στο έδαφος. Ωστόσο, οι φόβοι του δεν τον πτόησαν.

Έτσι, το πρώτο αεροπλάνο που κατασκεύασε – ο «Λυγκιστής», όπως το ονόμασε - ήταν ξύλινο και ανακυκλώσιμο, καθώς τα ξύλα που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του προέρχονταν από τα παλιά του έπιπλα, το κάθισμα ήταν ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τα μηχανικά του μέρη προήλθαν από έναν παλιό κινητήρα αυτοκινήτου.

Κάπου εκεί, το όνειρο του Γιώργου Ηλιόπουλου έδειχνε να φτάνει στο τέλος του. Μάλιστα ήταν ο ίδιος που δήλωνε ότι εφόσον κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρό του, δεν θα προσπαθούσε ποτέ ξανά, ακόμη και αν του προσέφεραν για το σκοπό αυτό 1 εκατομμύριο ευρώ. Φευ, ο Γιώργος Ηλιόπουλος δεν σταμάτησε ποτέ να επεξεργάζεται στο μυαλό του την επόμενη κατασκευή, η οποία δεν άργησε να έρθει. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που κατασκεύασε από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6.

Χρειάστηκε εντατικό διάβασμα, κοπιαστική δουλειά και πάνω από 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου, ώστε το αεροσκάφος να κατασκευαστεί τελικώς σε κανονικό μέγεθος με τη χρήση αεροπορικού αλουμινίου και ο «Άρχων» έγινε πραγματικότητα και μάλιστα το αεροπλάνο πετάει κανονικά – τι κι αν στην πρώτη πτήση, όπως ο ίδιος ο κατασκευαστής του αποκάλυψε, ήταν τόσο μεγάλη η χαρά του, που παραλίγο να πάθει καρδιακή προσβολή.

Πλέον, ο Γιώργος Ηλιόπουλος δέχεται το ένα ε-mail μετά το άλλο από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν συνεργασία μαζί του, ενώ εκείνος κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ποιός ξέρει; Ίσως στο μυαλό του, να σχεδιάζει ήδη την επόμενη κατασκευή του, την επόμενη πτήση του.
Πηγή: ellines.com - astro.pblogs.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια