10 λόγοι για να ξεκινήσετε τον χορό...

Posted by Clopy Paste 23 Φεβρουαρίου 2013


Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλοί λόγοι για να ξεκινήστε τον χορό. Αν πρέπει να διαλέξω 10 λόγους για χάρη του άρθρου, θα ήταν οι ακόλουθοι:

1. Ο χορός είναι εξαιρετική γυμναστική και «εύκολος» τρόπος για να μείνετε σε φόρμα. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, ύψους, βάρους και μετατρέπει την άσκηση σε διασκέδαση. Αν λοιπόν το γυμναστήριο σας φαίνεται βαρετό, ίσως ο χορός είναι μια ευχάριστη λύση για να μην χάσετε την φόρμα σας!

2. Ο χορός μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, να χάσετε κιλά και να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας! Δεν είναι ένας λόγος αλλά τρεις που ο ένας βοηθάει στην πραγματοποίηση του άλλου.

3. Εκτός βέβαια από την εξωτερική εμφάνιση ο χορός βοηθάει σημαντικά και στην υγεία. Στην βελτίωση της καρδιοαγγειακής κατάστασης, στην ενίσχυση – ενδυνάμωση των μυών, στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης -μειώνοντας παράλληλα και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου - αλλά και άλλες πολλές θετικές συνέπειες που έχει ο χορός στην υγεία μας!

4. Ο χορός βελτιώνει την στάση του σώματος και την ισορροπία. Βοηθάει να έχουμε καλύτερο έλεγχο του σώματος και να κινούμαστε με ισορροπία και χάρη.

5. Ο χορός ενισχύει σημαντικά την καλή κατάσταση των οστών και των αρθρώσεων. Η συνεχόμενη μεταφορά βάρους από το ένα πόδι στο άλλο έχει αποδειχτεί πολύ καλή άσκηση καθώς αυξάνει την οστική πυκνότητα – χωρίς να επιβαρύνει όπως π.χ. τα βάρη στο γυμναστήριο - και μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.

6. Πέρα όμως από την υγεία ο χορός βοηθάει σημαντικά και στον ψυχισμό μας. Το πιο απλό και εύστοχο παράδειγμα είναι η αυτοπεποίθηση που νοιώθει ο καθένας μετά την επίτευξη κάποιου στόχου. Ο στόχος μπορεί να είναι μια σειρά από βήματα, ή μια πρωτιά σε έναν αγώνα. Ανεξάρτητα όμως από τους στόχους που θέτει ο καθένας, η χαρά της επίτευξης του στόχου είναι ίδια για όλους!

7. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να γίνεις μέλος μιας ομάδας! Ο χορός βοηθάει πολύ στην κοινωνικοποίηση τόσο στις μικρότερες ηλικίες όσο και μεγαλώνοντας. Είτε αυτό είναι στα πλαίσια ενός τμήματος σε μια σχολή χορού, είτε το Σάββατο το βράδυ σε ένα latin club!

8. Ο χορός «ανεβάζει» τη διάθεση! Είναι παραδεκτό ότι μετά από κάθε σωματική άσκηση, η διάθεση «ανεβαίνει» και αυτό φωτίζει όλη τη συμπεριφορά και τη σκέψη, απομακρύνοντας έτσι ψυχολογικές ασθένειες της εποχής μας, όπως η κατάθλιψη!

9. Ο χορός θα κρατήσει το μυαλό σας σε εγρήγορση. Θα βελτιώσει την κυκλοφορία αίματος προς τον εγκέφαλο και θα συμβάλει στην τόνωση της μνήμης.

10. Τέλος ο χορός συμβάλει στη γενικότερη βελτίωση του τρόπου ζωής μας! Είναι σημαντικό για κάθε άνθρωπο να καταπιάνεται με μια δραστηριότητα. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, πρέπει να μην ξεχνάμε να γεμίζουμε την μέρα μας με «μικρά» πράγματα που μας δίνουν χαρά!

Υπάρχουν βέβαια πολλά περισσότερα οφέλη του χορού…αλλά κάπου πρέπει να σταματήσουμε! Θα σταματήσω εδώ λοιπόν παραθέτοντας απλά την πολύ γνωστή ρήση του Mark Twain: "Dance like nobody's watching; love like you've never been hurt. Sing like nobody's listening; live like it's heaven on earth." – «χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς, αγάπησε σαν να μην έχεις πληγωθεί ποτέ, τραγούδα σαν να μην ακούει κανείς, ζήσε σαν να είναι ο παράδεισος στη γη.»

Πηγή: dancelocos.blogspot.gr

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια