Μόνο ηλεκτρονικά θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για πρώτη φορά από φέτος οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου και η προθεσμία κατάθεσης μηχανογραφικού θα ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 28/6/2011.

Για να εξοικειωθούν οι υποψήφιοι με τον νέο τρόπο συμπλήρωσης μηχανογραφικού, το υπουργείο έχει επιστρατεύσει το Διαδίκτυο (ιστοσελίδες και βίντεο) και κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης. Ειδικότερα, από αύριο έως και την Πέμπτη 23/6 οι υποψήφιοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου πρέπει να πάνε στο Λύκειό τους και να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), προκειμένου να ταυτοποιηθούν με βάση το αρχείο που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φεβρουαρίου.

Με την ηλεκτρονική υποβολή οι υποψήφιοι δεν απαιτείται να προσκομίσουν στο Λύκειο απολυτήριο και Βεβαίωση Πρόσβασης. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

- Με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που έχει και τα αρχικά γράμματα των ονομαστικών του στοιχείων, θα επισκέπτεται τη διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και θα συμπληρώνει πρόχειρα το μηχανογραφικό. Τελειώνοντας, θα εμφανιστεί ένας κωδικός δελτίου, τον οποίο πρέπει να σημειώσει. Στην επόμενη επίσκεψή του, με τον κωδικό, μπορεί να τροποποιήσει το πρόχειρο μηχανογραφικό.

- Θα μπορεί να δημιουργήσει πρόχειρα μηχανογραφικά, με διαφορετικά σενάρια συνδυασμών σχολών. Το καθένα θα συνοδεύεται από έναν μοναδικό κωδικό αριθμό δελτίου.

- Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, θα υποβάλει οριστικά το μηχανογραφικό δελτίο στη διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Με την πράξη οριστικοποίησης διαγράφονται αυτόματα, από την κεντρική βάση δεδομένων, τα υπόλοιπα πρόχειρα μηχανογραφικά.

- Στην ίδια διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr παρέχονται στους υποψηφίους οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, στατιστικά, βάσεις εισακτέων και συχνές ερωτήσεις. Για διευκόλυνση των υποψηφίων θα λειτουργεί κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης στο 210-3443993 (Δευτέρα-Παρασκευή από 10 π.μ. έως 8 μ.μ.), καθώς και mail στο examshd@minedu.gov.gr. Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να παρακολουθήσουν βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr/ilektroniko-mixanografiko-video.html με οδηγίες.

- Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των μηχανογραφικών θα είναι σε δοκιμαστική λειτουργία μέχρι αύριο 16/6/2011.

- Η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών μπορεί να γίνει από μεθαύριο 17/6/2011 έως και την Τρίτη 28/6/2011. Οι ίδιες προθεσμίες ισχύουν για τους υποψηφίους του 10% των θέσεων.

- Οι προθεσμίες είναι αποκλειστικές και μετά την παρέλευσή τους δεν θα γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση μηχανογραφικού δελτίου.






Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια