Ηλεκτρονικά πλέον θα υποβάλλεται το μηχανογραφικό...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 15 Ιουνίου 2011Μόνο ηλεκτρονικά θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο για πρώτη φορά από φέτος οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι βαθμολογίες θα ανακοινωθούν έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου και η προθεσμία κατάθεσης μηχανογραφικού θα ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 28/6/2011.

Για να εξοικειωθούν οι υποψήφιοι με τον νέο τρόπο συμπλήρωσης μηχανογραφικού, το υπουργείο έχει επιστρατεύσει το Διαδίκτυο (ιστοσελίδες και βίντεο) και κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης. Ειδικότερα, από αύριο έως και την Πέμπτη 23/6 οι υποψήφιοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου πρέπει να πάνε στο Λύκειό τους και να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), προκειμένου να ταυτοποιηθούν με βάση το αρχείο που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φεβρουαρίου.

Με την ηλεκτρονική υποβολή οι υποψήφιοι δεν απαιτείται να προσκομίσουν στο Λύκειο απολυτήριο και Βεβαίωση Πρόσβασης. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

- Με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που έχει και τα αρχικά γράμματα των ονομαστικών του στοιχείων, θα επισκέπτεται τη διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και θα συμπληρώνει πρόχειρα το μηχανογραφικό. Τελειώνοντας, θα εμφανιστεί ένας κωδικός δελτίου, τον οποίο πρέπει να σημειώσει. Στην επόμενη επίσκεψή του, με τον κωδικό, μπορεί να τροποποιήσει το πρόχειρο μηχανογραφικό.

- Θα μπορεί να δημιουργήσει πρόχειρα μηχανογραφικά, με διαφορετικά σενάρια συνδυασμών σχολών. Το καθένα θα συνοδεύεται από έναν μοναδικό κωδικό αριθμό δελτίου.

- Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, θα υποβάλει οριστικά το μηχανογραφικό δελτίο στη διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Με την πράξη οριστικοποίησης διαγράφονται αυτόματα, από την κεντρική βάση δεδομένων, τα υπόλοιπα πρόχειρα μηχανογραφικά.

- Στην ίδια διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr παρέχονται στους υποψηφίους οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, στατιστικά, βάσεις εισακτέων και συχνές ερωτήσεις. Για διευκόλυνση των υποψηφίων θα λειτουργεί κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης στο 210-3443993 (Δευτέρα-Παρασκευή από 10 π.μ. έως 8 μ.μ.), καθώς και mail στο examshd@minedu.gov.gr. Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να παρακολουθήσουν βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr/ilektroniko-mixanografiko-video.html με οδηγίες.

- Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των μηχανογραφικών θα είναι σε δοκιμαστική λειτουργία μέχρι αύριο 16/6/2011.

- Η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών μπορεί να γίνει από μεθαύριο 17/6/2011 έως και την Τρίτη 28/6/2011. Οι ίδιες προθεσμίες ισχύουν για τους υποψηφίους του 10% των θέσεων.

- Οι προθεσμίες είναι αποκλειστικές και μετά την παρέλευσή τους δεν θα γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση μηχανογραφικού δελτίου.


Bookmark and Share

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Related Posts with Thumbnails

Σας ενδιαφέρουν...

Ιστορικό αναρτήσεων

Εγγραφείτε στο newsletter

Αναγνώστες

Facebook Fans

Twitter Followers

Google+ Fans

Linkedin Profile

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια