1) Κρατικό νόμισμα, με κρατικό έλεγχο της κοπής νομίσματος.
Το ευρώ εκ του αποτελέσματος μόνο ζημιά έχει προκαλέσει στην εθνική οικονομία και τα οικονομικά των πολιτών. Και σύμφωνα με την απλή λογική μόνο ζημιά θα προκαλέσει στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον και ακόμη μεγαλύτερη.
Η ισοτιμία της δραχμής θα ξεκινήσει από 340,75 προς το ευρώ και η απόκλισή της μέσω ανατιμήσεων και υποτιμήσεων δεν πρόκειται, βάση της διεθνούς εμπειρίας, να υπερβεί το 10% της αρχικής ισοτιμίας.
Έτσι θα καλυφθεί η πραγματική ρευστότητα της οικονομίας.

2) Άρνηση πληρωμής του εξωτερικού χρέους. Το Διεθνές Δίκαιο δίνει τη δυνατότητα στις χώρες, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών τους και την αποληρωμή των δανείων, να προτάσσουν την αυτονόητη υποχρέωσή τους να εξασφαλίζουν τη διαβίωση των πολιτών τους.
Σε απλά ελληνικά, όταν δεν μπορείς να πληρώσεις χρέος και πολίτες, το δεδικασμένο του Διεθνούς Δικαίου σου δίνει τη δυνατότητα να αρνηθείς το χρέος προς όφελος των πολιτών.
Στην περίπτωση αυτή οι "Δανειστές" μας θα διακόψουν κάθε χρηματοδότηση της Ελλάδας. Αλλά με δεδομένο ότι το 97% του δανείου που παρέχεται στην Ελλάδα πηγαίνει στην αποπληρωμή του προηγούμενου χρέους και όχι στις πληρωμές του Κράτους, αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμη και σήμερα το Κράτος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του όντας αυτάρκες.
Με το σημερινό Δάνειο, το Χρέος του Ελληνικού Κράτους προς ξένες τράπεζες απλώς μεταφέρεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, προς τους Ευρωπαίους πολίτες δηλαδή.
Το δικό μας Χρέος όχι απλώς παραμένει και δεν αποπληρώνεται, αλλά αντιθέτως μεγεθύνεται.

3) Εθνικοποίηση του εν Ελλάδι πιστωτικού συστήματος, ξεκινώντας από την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία -όσο κι αν φαίνεται απίστευτο- είναι ιδιωτική Α.Ε.! Μόνο το 10% της ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο.
Εξ ου και τα ρηθέντα υπό Προβόπουλου...

4) Εθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δομών της χώρας. Ή όπου χρειάζεται επανεθνικοποίηση. Το Ελληνικό Κράτος να διαθέτει ιδιόκτητο σύστημα ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, επικοινωνιών, συγκοινωνιών και ενέργειας.

5) Δημιουργία Επιτροπής ελέγχου του Λογιστικού Χρέους, ούτως ώστε να υπάρξει διαφάνεια σε όλο το φάσμα των κρατικών εξόδων και όπου βρίσκονται παρασπονδίες, μίζες κλπ (λέτε;) να οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

6) Καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης του Μνημονίου ως πράξη που παραβιάζει την αυτονόητη εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας και ως κυβενητική απόφαση που δεν έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, ενώ έχει εγκριθεί απλώς με την υπογραφή του Υπουργού Οικονομίας και του Προέδρου της Τραπέζης της Ελλάδος (της... ανώνυμης εταιρείας που λέγαμε!)

7) Αναδιάταξη της Οικονομίας, ορθολογική διαχείριση, μάζεμα των κρατικών δαπανών προς αμφιβόλου προελεύσεως και συμφερόντων οργανισμούς, οργανώσεις κλπ.
Επιχείρηση ανάπτυξης με κρατικά κεφάλαια ή με επιχειρήσεις ημικρατικές κοινής ωφελείας, με συγχρηματοδοτήσεις με τον ιδιωτικό τομέα.
Εκεμτάλλευση του πλούτου της Ελλάδος: οπωροκηπευτικά, αγροτικά προιόντα, κτηνοτροφικά προιόντα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοκαύσιμα, πολιτισμός, χειμερινός και θερινός τουρισμός, ναυτιλία, ναυπηγική, δίκτυα επικοινωνίας.

8) Πολιτειακή αλλαγή. Συνταγματική μεταρρύθμιση με πορεία προς την Άμεση Δημοκρατία, στόχος ο οποίος είναι επιτευκτός μέσω της εκμετάλλευσης της σύγχρονης αλλά και συνεχώς αναβαθμιζόμενης τεχνολογίας.
Αποκέντρωση της διοίκησης σε περιφέρειες.
Δημοψηφίσματα για τα σοβαρά, τουλάχιστον, νομοσχέδια.
Η Βουλή να προτείνει νομοσχέδια, οι πολίτες να τα επικυρώνουν μέσω δημοψηφισμάτων και η Εκτελεστική εξουσία να εκτελεί τα ψηφισθέντα από τους πολίτες.
Αυτό είναι Δημοκρατία.

ΥΓ. Οι προτάσεις συντάχθηκαν ως σύνοψη των διαπιστώσεων και των προτάσεων πολλών συνταγματολόγων, πολιτικών αναλυτών και οικονομικών αναλυτών και κυρίως του, πλέον έγκριτου οικονομικού αναλυτή, Δημήτρη Καζάκη.

Και για όποιον εχει υπομονή... αξίζει τον κόπο και τον χρόνο να παρακολουθήσετε την καλύτερη και πληρέστερη οικονομική ανάλυση για την Ελλάδα από τον Δημήτρη Καζάκη.
Θα σας λυθούν όλες οι -τυχόν- απορίες!




Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια