Ο Δήμος Νίκαιας πρωτοπορεί και από τις 22 Σεπτέμβρη 2010 είναι πια πραγματικότητα το «Ανοιχτό Εργαστήρι Χαρακτικής», το οποίο οι εικαστικοί καλλιτέχνες μπορούν ΔΩΡΕΑΝ να χρησιμοποιούν και που τους παρέχει τις υποδομές για τη δημιουργία έργων χαρακτικής (Χαλκογραφίας, Λιθογραφίας, Ξυλογραφίας και χειροποίητης Μεταξοτυπίας).


Το Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας, το οποίο οργανώνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, έχει σκοπούς:

1. Τη ΔΩΡΕΑΝ διάθεση υποδομών στους καλλιτέχνες - μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, προκειμένου να αναπτυχθεί η τέχνη της Χαρακτικής. Η τέχνη της Χαρακτικής στην Ελλάδα, τέχνη που έχει συνεισφέρει σημαντικά σε όλη την ιστορική πορεία του τόπου και ιδιαίτερα στα χρόνια της Εθνικής μας Αντίστασης και μετά. Η τέχνη της Χαρακτικής απαιτεί υποδομές υψηλού κόστους για κάθε έναν καλλιτέχνη χωριστά, πράγμα που βάζει εμπόδια στην καλλιτεχνική δημιουργία, ιδιαίτερα στους νέους καλλιτέχνες για τους οποίους το κόστος κάνει απαγορευτική την άσκηση της τέχνης της Χαρακτικής. Η δημιουργία στα πλαίσια του δήμου Νίκαιας εξοπλισμένου εργαστηρίου ανοιχτού τους καλλιτέχνες και όχι μόνον (με σεμινάρια κλπ), είναι μια σημαντική συμβολή της Δημοτικής Αρχής στην ανάπτυξη της σύγχρονης τέχνης, αφού θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς καλλιτέχνες να ασκήσουν την τέχνη της Χαρακτικής συνεχίζοντας στους δύσκολους σημερινούς καιρούς τη «δημοκρατική» αυτή τέχνη, στην οποία το έργο είναι πρωτότυπο χωρίς να είναι μοναδικό.Τη δημιουργία υποδομών που θα δώσουν στους κατοίκους του δήμου Νίκαιας, και ιδιαίτερα σε παιδιά τη δυνατότητα με την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας που θα γίνεται με τη βοήθεια και την συνεργασία με τους χαράκτες, μέσα από την παρακολούθηση σεμιναρίων και εκθέσεων να αναπτύξουν τις δικές τους καλλιτεχνικές δυνατότητες στην τέχνη της χαρακτικής.

2. Τη δημιουργία υποδομών που θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μιας μεγάλης Πινακοθήκης Χαρακτικής του δήμου Νίκαιας, αφού ως ανταπόδοση κάθε καλλιτέχνης που θα χρησιμοποιεί τις υποδομές του δήμου Νίκαιας, θα πρέπει να αφήνει 2 αντίτυπα χαρακτικά ως περιουσία του Δήμου. Με τα έργα αυτά, θα δημιουργηθεί σταδιακά μια μεγάλη και σύγχρονη Πινακοθήκη Χαρακτικής.

3. Τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλλουν στην παρουσία στο δήμο Νίκαιας εικαστικών καλλιτεχνών από άλλες χώρες, οι οποίοι σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος θα προσκαλούνται να εργάζονται στη Νίκαια ατομικά ή ομαδικά, στα πλαίσια της καλλιέργειας της συνεργασίας και αλληλεγγύης των λαών.

4. Την ανάπτυξη καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και εκθεσιακής δραστηριότητας, με την εργασία που θα παράγεται στο συγκεκριμένο εργαστήριο, δραστηριοτήτων που θα αφορούν στους κατοίκους και θα γίνονται σε συνεργασία του δήμου Νίκαιας, των καλλιτεχνικών εργαστηρίων που διαθέτει, με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.


Το εργαστήριο διαθέτει υποδομές για Χαλκογραφία, Ξυλογραφία, Λιθογραφία & χειροποίητη Μεταξοτυπία.

Γενικοί κανονισμοί λειτουργίας του εργαστηρίου

• Ώρες λειτουργίας του εργαστηρίου 8:00-22:00

• Τα αναλώσιμα (χαλκοί, προσωπικά εργαλεία, μελάνια, χαρτιά) βαρύνουν αποκλειστικά τους καλλιτέχνες που κάνουν χρήση του εργαστηρίου. Ο Δήμος προμηθεύει τα αναλώσιμα εκείνα υλικά που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των υποδομών

• Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το εργαστήριο μετά από ανοιχτή δημοσίευση ενδιαφέροντος, με σειρά προτεραιότητας και φροντίζουν να το παραδίδουν καθαρό όπως το παρέλαβαν

• Με την ολοκλήρωση της εργασίας τους, οι καλλιτέχνες αφήνουν δύο αντίτυπα χαρακτικά στον Δήμο Νίκαιας για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης Χαρακτικής

Το Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής στεγάζεται Aχιλλέως 15, πίσω από Π.Ράλλη 182, στο χώρο των πρώην Σχολών «Ηράκλειτος» (από Μετρό Αιγάλεω, λεωφορεία 851 και 852, στάση σχολείο, αμέσως μετά το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας).

Οι συνάδελφοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το εργαστήριο θα πρέπει να δηλώσουν το πότε θέλουν να πάνε στα τηλέφωνα: 6936626568, 210 4944522, 210 4906021, 210 4925118 και στα γραφεία του ΕΕΤΕ: 210 3301 141 (κ. Πέννυ Πολυζωγοπούλου).

Υ.Γ.

Καλούνται τουλάχιστον όλοι οι δημότες να το στηρίξουν...

Πηγή: eete.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια